Εάν η Rolls-Royce έφτιαχνε pickup όχημα


ΕΥΤΥΧΩΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ, ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΝΑ PICKUP ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ROLLS-ROYCE;

  • 21/6/2020

Η ιδέα που είχε ο Kleber Silva ήταν να δημιουργήσει εικόνες για το πώς θα έμοιαζε ένα «διπλοκάμπινο» της Rolls-Royce. Βασιζόμενος στην αισθητική της Cullinan, σχεδίασε ένα pickup όχημα που φέρει το εμπορικό σήμα της ξεχωριστής εταιρείας και έχει σαφή στόχο: να προκαλέσει.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, τα οχήματα αυτής της κατηγορίας (διπλοκάμπινα pickup) ήδη έχουν αρχίσει να αυξάνουν τις πωλήσεις τους παγκοσμίως και πρόκειται να μεγαλώσει σημαντικά το ποσοστό τους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βάσει αυτών το δεδομένων πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μαζικής παραγωγής αναβαθμίζουν τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα τους ή προγραμματίζουν τη δημιουργία καινούργιων. 

Όμως, η δημιουργία αντίστοιχων μοντέλων από εταιρείες της πολυτελούς κατηγορίας μάλλον δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, δηλαδή δεν θα έχει αγοραστικό ενδιαφέρον, όπως αποδείχτηκε σχετικά πρόσφατα με την Mercedes-Benz X-Class, όπου σταμάτησε η παραγωγή της εξαιτίας της μικρής ζήτησης γι' αυτή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εταιρείες όπως η Rolls-Royce. Θα μπορούσε η βρετανική εταιρεία να κατασκευάσει ένα τέτοιο όχημα; Ίσως κατ’ αποκλειστικότητα, εάν θα επρόκειτο για κάποιον ζάπλουτο εκ Μέσης Ανατολής ή εκ Κίνας, όπου τα χρήματα δεν θα ήταν ζήτημα, όσο και εάν ήταν το ποσό. Όμως το θέμα είναι περισσότερο πολύπλοκο και είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να δούμε ένα τέτοιο όχημα από τη βρετανική εταιρεία.