Εντυπωσίασε το Hyundai Ioniq 5 στα crash tests (video)


Το Hyundai Ioniq 5 διέπρεψε σε μια σειρά από crash tests παίρνοντας το κορυφαίο βραβείο ασφάλειας από το αμερικανικό Ιnsurance Institute for Highway Safety.

  • 2/7/2022

Χωρίς να συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα το Hyundai Ioniq 5 κατάφερε να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία τα crash tests στα οποία υποβλήθηκε από το αμερικανικό «Insurance Institute for Highway Safety» παίρνοντας το κορυφαίο βραβείο TOP SAFETY PICK Plus.

Το κορεατικό ηλεκτρικό crossover έλαμψε με τις επιδόσεις του σε έξι διαφορετικές αξιολογήσεις ενώ η κορυφαία διάκριση Plus ήρθε για την ασφάλεια που παρέχεται σε όλες τις εκδόσεις.

Σύμφωνα με τις αναφορές του IIHS μετά τις δοκιμές πρόσκρουσης ο χώρος του οδηγού στην καμπίνα παρέμεινε σχεδόν άθικτος ενώ τόσο οι πλευρικοί όσο και οι μπροστινοί αερόσακοι προστάτευσαν επαρκώς το ανδρείκελο, είτε καθόταν στη δεξιά είτε στην αριστερή πλευρά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα crash tests έγιναν σε οχήματα με ημερομηνία παραγωγής μετά τον Δεκέμβριο του 2021 όταν και η Hyundai προχώρησε σε μια τροποποίηση των μπροστινών καθισμάτων βελτιώνοντας την ασφάλεια στο σημείο των προσκέφαλων.

Δείτε το video με τα crash tests…

Πηγή: iihs.org