Επίσημο: H Ferrari θα «παντρέψει» την Purosangue με τον θηριώδη V12


Κόντρα στο ρεύμα της εποχής που θέλει τους V12 να βγαίνουν σταδιακά στη… σύνταξη, η Ferrari επιλέγει το συγκεκριμένο σύνολο για να εφοδιάσει την επερχόμενη Purosangue.

  • 5/5/2022

Από τη στιγμή που η Ferrari έκανε γνωστή την πρόθεσή της να προσθέσει στη γκάμα της για πρώτη φορά ένα SUV (στη Ferrari το χαρακτηρίζουν FUV - Ferrari Utility Vehicle) το μεγάλο ερωτηματικό που προέκυψε αναφορικά με το νέο μοντέλο, ήταν το κινητήριο σύνολο που θα το συνοδεύσει.

Κατά καιρούς εμφανίστηκαν πολλά σενάρια εκ των οποίων αυτό που έπαιξε περισσότερο ήταν η επιλογή του υβριδικού συστήματος της SF 90 Stradaleμε τον V8 των 4 λίτρων και των 1000 PS. H Ferrari με ένα ποστάρισμα στα social media αποφάσισε να βάλει τέλος σε όλη αυτή τη φημολογία.

Πριν από λίγες ώρες ανέβασε ένα σύντομο video στο οποίο εμφανίζεται ο V12 κινητήρας της, σημειώνοντας πως θα κινεί το νέο μοντέλο που η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει προσεχώς… Συνεπώς, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

H αλήθεια είναι ότι η πρώτη αποκάλυψη για την επιλογή του V12 είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα όταν ο CEO Benedetto Vigna, μιλώντας στο Reuters, τόνισε: «Εξετάσαμε πολλές επιλογές και καταλάβαμε πως ο V12, για τις επιδόσεις και την οδηγική εμπειρία που προσφέρει, είναι η καλύτερη επιλογή».

H Ferrari Purosangue αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο καλοκαίρι και όπως έχει τονίσει ο κατασκευαστής η παραγωγή του θα γίνει πάνω σε έναν συγκεκριμένο (και ίσως αρκετά περιορισμένο) αριθμό μονάδων.