Επίσημο: Το 2023 θα βγει στους δρόμους το ηλεκτρικό VW «Passat»


Τον Απρίλιο αναμένεται η αποκάλυψη της concept πρότασης που θα γίνει στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Πεκίνο. Στόχος να "κόψει" πωλήσεις από το Tesla Model 3.  

  • 19/3/2022

Η Volkswagen προχώρησε στην ανακοίνωση της ημερομηνίας που οι πρώτες μονάδες της νέας ηλεκτρικής sedan πρότασης, η οποία που θα έρθει για να μπει στα… παπούτσια του Passat, θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στους νέους αγοραστές. 

Αυτό θα συμβεί το 2023 και η αποκάλυψη έγινε από τον CEO του ομίλου της Volkswagen Ralf Brandstaetter κατά τη διάρκεια της ετήσιας media conference όπου αποκαλύφθηκε και ένα σκίτσο με τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μοντέλου.

Σε αυτό ξεχωρίζει το κόψιμο στο πίσω μέρος το οποίο δείχνει να έχει επηρεαστεί από τη sedan εκδοχή του VW Arteon. Από εκεί και πέρα οι μεγάλοι «αεραγωγοί» στο μπροστά μέρος ενδεχομένως να κρύβουν τις προθέσεις της εταιρείας σχετικά με τις επιδόσεις του μοντέλου.

Η πρώτη αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό όχημα, που μέχρι στιγμής φέρει την ονομασία Aero B, θα γίνει στα μέσα Απριλίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της εμπορικής του πορείας από την αγορά της Κίνας, πριν μεταπηδήσει και σε άλλες χώρες.

Σε αυτές το Aero B θα έρθει «αντιμέτωπο» με προτάσεις όπως το Tesla Model 3 αλλά και το Polestar 2 προκειμένου να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στη διαθέσιμη εμπορική «πίτα». Η ανάπτυξή του θα γίνει πάνω στο πάτωμα MEB που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς ID ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο τόσο με πίσω κίνηση όσο τετρακίνητο με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους σε κάθε άξονα. Τέλος, έγινε γνωστό ότι η αυτονομία του θα φτάνει κοντά στα 700 km με μία πλήρη φόρτιση.