Έτσι θα έμοιαζε η νέα γενιά του Ford Fiesta αν... (photos)


...το «μπλε οβάλ» δεν αποφάσιζε να τραβήξει την «πρίζα» και να σταματήσει την παραγωγή του εμβληματικού supermini.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 31/8/2023

Η 7η Ιουλίου 2023 ήταν η μέρα κατά την οποία η Ford έριξε τους «τίτλους τέλους» στην παραγωγή του Fiesta. Το εμβληματικό supermini πέρασε στην «ιστορία», μετά από 8 γενιές και 47 χρόνια εντυπωσιακής πορείας.

Η στροφή της Ford στην ηλεκτροκίνηση δεν περιλαμβάνει το Fiesta. Αντίθετα, στο εργοστάσιο της Κολωνίας το βάρος πέφτει στο ολοκαίνουριο, ηλεκτρικό, Explorer, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Automotive News Europe, ο επικεφαλής της Ford στην Ευρώπη, Martin Sander, άφησε ανοικτό ένα μικρό «παράθυρο» για την επιστροφή του Fiesta ως EV, μέσω της συνεργασίας του «μπλε οβάλ» με την Volkswagen. Διαβάστε αναλυτικά πώς μπορεί να προκύψει αυτό το ενδεχόμενο.

Μέχρι τότε, οι σχεδιαστές του kolesa.ru, γνωστοί για τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους, οραματίστηκαν πώς θα μπορούσε να είναι η επόμενη γενιά του δημοφιλούς supermini, με τα συγκεκριμένα renderings να βασίζονται στην πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της Ford. Στο εμπρός μέρος χαρακτηριστική είναι η μεγάλη μάσκα και τα φωτιστικά σώματα δύο επιπέδων: Στην κορυφή είναι τα LED ημέρας και λίγο πιο κάτω οι προβολείς, ενσωματωμένοι στον προφυλακτήρα.

Όσο για τη σιλουέτα του, οι Ρώσοι συνδύασαν την κλασική hatchback φυσιογνωμία του με crossover χαρακτηριστικά, τοποθετώντας πλαστικές επενδύσεις στα μαρσπιέ και στα φτερά. Περνώντας στο πλάι, ξεχωρίζουν οι αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών, που ταιριάζουν χρωματικά με τη μαύρη οροφή.

Τέλος, στο πίσω μέρος, ολοκαίνουρια είναι τα φωτιστικά σώματα, αλλά και ο προφυλακτήρας, ο οποίος διαθέτει ένα μαύρο ένθετο για λόγους αντίθεσης με το βασικό χρώμα του αμαξώματος.