Έτσι θα μοιάζει το νέο Audi Q3 (photos)


Λίγους μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση της τρίτης γενιάς του Audi Q3, ανεξάρτητοι designers μάς αποκαλύπτουν την εξωτερική του σχεδίαση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 12/10/2023

Με την Audi να έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την εξέλιξη της τρίτης γενιάς του Q3, και το μοντέλο να κάνει την εμφάνισή του στο Nurburgring τον περασμένο μήνα, η φαντασία των σχεδιαστών του ρωσικού kolesa.ru πήρε φωτιά.

Η ομάδα του μέσου αξιοποίησε τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα από τις δοκιμές του μοντέλου στα περίχωρα της «Πράσινης Κόλασης,» δίνοντας μια πρώτη εικόνα για το πώς θα είναι η τρίτη του γενιά. Παρόλο που δεν πρόκειται για την τελική μορφή του μοντέλου που θα δούμε να περνά στην παραγωγή, αφού βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο εξέλιξης, οι εικόνες στις οποίες βασίστηκαν οι Ρώσοι προδίδουν κάποια στοιχεία που θα διατηρηθούν στο λανσάρισμα.

Ένα από αυτά ήταν τα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι μέρος ενός εντελώς ανασχεδιασμένου μπροστινού μέρους, αλλά και τα πάνελ του αμαξώματος. Συνολικά, το όχημα που παρουσίασε το επιτελείο των σχεδιαστών είναι σημαντικά διαφορετικό, συγκριτικά με το τρέχον Q3.

Το πλαϊνό μέρος κι οι αναλογίες δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, όμως η σχεδιαστική γλώσσα που έχει χρησιμοποιηθεί δίνει στο νέο crossover ένα πιο σοφιστικέ λουκ. Η Audi φαίνεται να έχει χαρίσει στο Q3 στοιχεία που έχει ήδη δώσει στο Q4 E-Tron.

Όπως ακριβώς και στο πρωτότυπο που εθέαθη να κάνει δοκιμές τον περασμένο Σεπτέμβριο, στα renders του kolesa.ru υπάρχει μια θύρα φόρτισης στον μπροστινό προφυλακτήρα. Δεν πρόκειται φυσικά για κάποια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά για PHEV, αφού ήδη γνωρίζουμε ότι το Q3 δεν πρόκειται να «ασπαστεί» τον ηλεκτρισμό προς το παρόν.

Η νέα, τρίτη γενιά του Audi Q3 θα είναι διαθέσιμη με υβριδικά και αποκλειστικά θερμικά κινητήρια σύνολα, ενώ θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo, «αντιγράφοντας» το νέο Volkswagen Tiguan και το Cupra Terramar. Πιθανό είναι τα τρία να μοιράζονται τις ίδιες επιλογές συνόλων.