Έτσι θα μπορούσε να μοιάζει η επόμενη Alfa Romeo MiTo (photos)


Η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Milano, αλλά με βάση τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, μία αναβίωση της MiTo θα ήταν... το κάτι άλλο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: TDA_AUTOMOTIVE/INSTAGRAM
  • 29/2/2024

Η Alfa Romeo ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις 10 Απριλίου την Milano, την ολοκαίνουρια προσθήκη στην γκάμα της και το πρώτο B-SUV στην ιστορία της.

Η επιστροφή της ιταλικής φίρμας στο B-segment… άνοιξε την όρεξη σε ανεξάρτητους σχεδιαστές του διαδικτύου, οι οποίοι ονειρεύονται ή «προτείνουν» και την αναβίωση της MiTo, του hatchback που βρισκόταν στην παραγωγή από το 2008 έως το 2018.

Άλλωστε, αρχικά υπήρχε η αίσθηση ότι το νέο B-SUV θα μπορούσε να «δανειστεί» το όνομα της MiTo, το οποίο προέκυψε από την ένωση και σύντμηση των λέξεων Milano και Torino. Ωστόσο, τελικά η ιταλική φίρμα «κράτησε» μόνο το Milano.

Ο Tommaso D’Amico (tda_automotive) εμπνεύστηκε την εμφάνιση που θα μπορούσε να έχει η MiTo, σε περίπτωση που έφτανε και πάλι στη γραμμή παραγωγής, με μια σειρά από πολύ όμορφες δημιουργίες. Μάλιστα, σε αντίθεση με την τάση της εποχής, απέρριψε την ηλεκτροκίνηση, εφοδιάζοντάς την με δύο απολήξεις της εξάτμισης αλλά και ένα επιβλητικό στροφόμετρο στο κέντρο του πίνακα οργάνων.

Στο εμπρός μέρος δεσπόζει η μάσκα, σε σχήμα ανάποδου τριγώνου και τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα. Η δική του MiTo είναι 5πορτη, με μεγάλους τροχούς, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, τρία αλουμινένια πεντάλ και φαρδύ πίσω μέρος, με εξίσου λεπτά φωτιστικά σώματα που ενώνονται μεταξύ τους με μια οριζόντια μπάρα LED.

Η MiTo βασιζόταν στο Fiat Grande Punto, είχε μήκος 4,06 m και εξοπλιζόταν με αρκετά μεγάλη γκάμα κινητήρων έως 170 PS. Τη δεκαετία της παραγωγής της πουλήθηκαν συνολικά περίπου 294.000 αυτοκίνητα. Ακόμα και αν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την αναβίωσή της, η συγκεκριμένη πρόταση είναι πολύ όμορφη και μακάρι κάποια στιγμή, κάτι ανάλογο, να φτάσει στη γραμμή παραγωγής.

Μέχρι να συμβεί αυτό, τα φώτα πέφτουν στην Milano, η οποία εδώ και καιρό υποβάλλεται στις τελικές δοκιμές της, με την ιταλική φίρμα να έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα τις πρώτες, έντονα καμουφλαρισμένες, φωτογραφίες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα αυτοκίνητα που μας «άφησαν» νωρίς - Γιατί δεν απέκτησαν ποτέ απογόνους

Alfa Romeo: Διαθέσιμες στην Ελλάδα οι ειδικές εκδόσεις Tributo Italiano (τιμές)

Alfa Romeo 156: Η ιστορία ενός σύγχρονου θρύλου