Fast & Furious: Tα αυτοκίνητα που «κόπηκαν» στο casting (videos)


Μπορείτε να φανταστείτε τις πρώτες ταινίες Fast & Furious χωρίς το λαχανί Mitsubishi Eclipse του Brian και το μαύρο Honda S2000 του Johnny Tran; Κι όμως, παραλίγο να συμβεί…

  • 17/4/2023

Μέσα από μία ενδιαφέρουσα εξομολόγηση που ανέβηκε με video στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, ο Αμερικανός παραγωγός Craig Lieberman αποκαλύπτει για άγνωστες πτυχές των πρώτων ταινιών Fast & Furious. O Lieberman στα δύο πρώτα φιλμ είχε τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου δίνοντας τις κατευθύνσεις σχετικά με την επιλογή των αυτοκινήτωναφού είναι ο τύπος που στις ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ως «car guy».

Μιλώντας στο video αποκάλυψε πως η επιλογή για τις πρώτες ταινίες έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβαδίζουν με συγκεκριμένα κριτήρια που είχε θέσει η εταιρία που είχε αναλάβει την παραγωγή. Κάθε αυτοκίνητο, εκτός από εντυπωσιακό, θα έπρεπε να ταιριάζει με τον χαρακτήρα που το οδηγούσε, να μην εκτοξεύει τον προϋπολογισμό και να έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στις σκηνές δράσης. Παράλληλα, θα έπρεπε εκείνη να ήταν διαθέσιμο στην αγορά της Αμερικής και να προωθεί τον κλάδο της εγχώριας βελτίωση.

Όπως αποκαλύπτεται, στην αρχική μορφή του σεναρίου οι χαρακτήρες παρουσιάζονταν με άλλα αυτοκίνητα από αυτά που τελικά πήραν το πράσινο φως. Για παράδειγμα στο πρώτο πλάνο της πρώτης ταινίας, είχε προταθεί  ο Brian να οδηγά ένα Mitsubishi 3000GT αντί για το λαχανί Eclipse του 1995.

Δείτε τη σκηνή…

Για την περίπτωση του Vince είχε προταθεί ένα Honda Civic αλλά επειδή ο ηθοποιός Matt Schulze ήταν πολύ ψηλός, επιλέχθηκε τελικά το πιο άνετο Nissan Maxima. Αλλαγή πλάνων έγινε και στην περίπτωση του Johnny Tran για τον οποίο αρχικά προοριζόταν ένα Miata αλλά τελικά η παραγωγή έκρινε ότι δεν ήταν αρκετά «μυώδες» και δεν έγραφε ωραία στο φακό. Έτσι έδωσε τη θέση του σε ένα μαύρο Honda S2000.

Την ίδια μοίρα είχε και μία BMW E36 Μ3 που ήταν η αρχική επιλογή για τον Jessie αλλά όσο και να έψαξαν οι συντελεστές δεν κατάφεραν να βρουν ένα βελτιωμένο μοντέλο που θα τράβαγε το μάτι του σκηνοθέτη, καταφεύγοντας τελικά στη λύση του λευκού Volkswagen Jetta. Κλείνοντας, η τελευταία αλλαγή πλάνων αφορούσε το Integra της Mia το οποίο πήρε τελικά τη θέση ενός Honda Accord.

Δείτε το video με τις αποκαλύψεις του Craig Lieberman…