Ferrari: Το γενναιόδωρο μπόνους στους εργαζόμενους μετά το ρεκόρ πωλήσεων


Ο CEO της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Benedetto Vigna, ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μπόνους για την «αφοσίωση και το πάθος» που έδειξαν το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 3/2/2024

Το 2023 ήταν χρονιά ρεκόρ για τη Ferrari. Με 13.663 οχήματα να έχουν καταλήξει στα χέρια των αγοραστών τους, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση της τάξης του 3% στις πωλήσεις, οι Ιταλοί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με τις επιδόσεις του περασμένου έτους.

Αυτό επιβεβαίωσε ο ίδιος ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, ο οποίος έκανε γνωστό, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας στους αναλυτές, ότι οι 5.000 εργαζόμενοι της εταιρείας θα λάβουν μπόνους επιβράβευσης που θα αγγίζει τα 13.500 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό μπορεί να αυξηθεί μέχρι και τα 17.000 ευρώ για το επόμενο έτος.

«Τα αποτελέσματα ρεκόρ που καταγράψαμε οφείλονται στο πάθος και την αφοσίωση όλων των εργαζομένων μας. Και για να ανταμείψουμε τις επιδόσεις τους, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω το ετήσιο μπόνους για τους εργαζομένους της εταιρείας μας, που θα αγγίζει έως και τα 13.500 ευρώ είπε ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος.

«Περήφανα αναφέρω επίσης τις τέσσερις επιπλέον πρωτοβουλίες που ανακοινώσαμε στις 13 Νοεμβρίου του περασμένου έτους: ένα ευρύ πρόγραμμα συμμετοχής στο κεφάλαιο για τους εργαζομένους μας, την επέκταση των ελέγχων υγείας, παροχή υποστήριξης για την ανατροφή των παιδιών τους, όπως και 250 νέες προσλήψεις. Επιπλέον, λάβαμε το πιστοποιητικό Ίσων Μισθών παγκοσμίως για πρώτη φορά. Ένα αποτέλεσμα για το οποίο μπορούμε να είμαστε όλοι περήφανοι.»

Αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν δοθεί ποτέ στους εργαζομένους της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενδεικτικά, το 2022 αυτό άγγιξε τα 12.000 ευρώ, ενώ το 2023 κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακούστε μία Ferrari 812 Superfast να «ουρλιάζει» καθώς φτάνει τα 333 km/h (video)

Ένα κομμάτι της ιστορίας της Ferrari FXX-K Evo πωλείται έναντι εξαψήφιου ποσού (photos)

Δείτε 5 Ferrari Purosangue να «οργώνουν» τη Νέα Ζηλανδία σε διαδρομές 3.000 km (video-photos)