Η Ferrari ξεπουλάει – Σχεδόν όλη η γκάμα εκτός αποθέματος!


Η Ferrari εμφανίζεται άκρως ευχαριστημένη από τις οικονομικές επιδόσεις της, τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το επόμενο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 4/11/2022

Η Ferrari δηλώνει άκρως αισιόδοξη όσον αφορά την οικονομική της ευελιξία και τις πωλήσεις της, όχι μόνο για το τρέχον έτος, αλλά και για το 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Benedetto Vigna, έκανε γνωστό, μαζί με την οικονομική αναφορά της Ferrari για το τρίτο τρίμηνο του 2023, ότι παρόλο που η παγκόσμια αγορά αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας των ελλείψεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αλλά και στη δυσκολία εύρεσης πρώτων υλών, το οικονομικό μέλλον της εταιρείας διαγράφεται λαμπρό.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Vigna στο Reuters, αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις της Purosangue ξεπέρασαν κάθε προσδοκία που είχαν οι Ιταλοί. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά», είπε. «Αυτό οφείλεται στον αριθμό παραγγελιών που έχουμε δεχτεί, οι οποίες έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου και για όλα τα μοντέλα μας. Με μόνη εξαίρεση κάποια ελάχιστα μοντέλα, όλη η γκάμα μας βρίσκεται εκτός αποθέματος».

Όσον αφορά τα κέρδη, παρουσιάστηκε αύξηση 17%στα 435 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια του Q3. Σε συνέχεια ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου τρίτου τριμήνου, η Ferrari περιμένει τα συνολικά της κέρδη να ξεπεράσουν το 1,73 δισ. ευρώ, με την αρχικό στόχο να έχει οριστεί στα 1,7 δισ. ευρώ.

Οι Ιταλοί δε δείχνουν πρόθυμοι να σταματήσουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν νέα μοντέλα: Σύμφωνα με ανεπίσημα δημοσιεύματα, η Ferrari σκοπεύει να παρουσιάσει τον διάδοχο της LaFerrari αρκετά σύντομα, πριν το τέλος του 2024, και θα αποτελεί ένα hypercar με τεχνολογικές επιρροές από τη Formula 1 και το Le Mans.

Ταυτόχρονα, η Ferrari εισέρχεται σε νέα πρότζεκτ και επιστρέφει στους αγώνες αντοχής, κίνηση που αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της μέσα στα επόμενα έτη.