Δείτε 5 Ferrari Purosangue να «οργώνουν» τη Νέα Ζηλανδία σε διαδρομές 3.000 km (video-photos)


Το εντυπωσιακό SUV της ιταλικής φίρμας «πρωταγωνίστησε» στο Ferrari New Zealand Tour, διανύοντας διαδρομές 3.000 km μέσα σε 3 εβδομάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI MEDIA
  • 20/12/2023

Το Ferrari New Zealand Grand Tour, η τελευταία έκδοση των Grand Tours που διοργανώνει η ιταλική φίρμα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ολοκληρώθηκε, έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο 5 Purosangue και, φυσικά, τις ομορφιές των εντυπωσιακών νησιών του νοτίου ημισφαιρίου.

Τα 5 ολοκαίνουρια SUV της Ferrari κάλυψαν μια απόσταση 3.000 km σε τρεις εβδομάδες, εκκινώντας από το Auckland και καταλήγοντας στο Milford Sound. Κινήθηκαν από αυτοκινητόδρομους μέχρι και επαρχιακούς δρόμους, μέσα σε πανέμορφα τοπία, γραφικές διαδρομές και πλούσιες σε πολιτισμό πόλεις της Νέας Ζηλανδίας.

Η Ferrari επέλεξε την Purosangue των 725 PS από τον V12 κινητήρα 6,5 L για αυτή την ξεχωριστή περιοδεία, επειδή, σύμφωνα με τη φίρμα «θέτει νέα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία, χάρη στην καινοτόμα ερμηνεία του για το σύγχρονο, 4θυρο GT με μεγάλη απόσταση από το έδαφος».

Η περιοδεία έδωσε τη δυνατότητα σε 50 δημοσιογράφους του παγκόσμιου Τύπου να βρεθούν πίσω από το τιμόνι των SUV, σε διαφορετικά τμήματα της διαδρομής που διέσχιζε δύο νησιά, από τους αυτοκινητόδρομους της περιοχής του Auckland προς τους δρόμους των Νότιων Άλπεων.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού, πέρασαν από τη χρυσή άμμο της παραλίας Waihi, πριν μεταβούν στο Tuaranga για να εξερευνήσουν το ανενεργό ηφαίστειο στο βουνό Maunganaui. Ακολούθησε η Rotorua με το γεωθερμικό της πεδίο και τον πολιτισμό Maori και το πανέμορφο Taupo, με τους πράσινους λόφους και την εξαιρετική θέα προς την ομώνυμη λίμνη.

Στη διάρκεια της διαδρομής αντιμετώπισαν και δυνατή βροχή, πέρασαν από διάφορες πόλεις και εμβληματικούς, αλλά και απαιτητικούς δρόμους της ενδοχώρας. Φυσικά δε θα μπορούσε να απουσιάσει από το ταξίδι η επίσκεψη στην Wellington, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας και η μετάβαση, με πλοίο, στο Νότιο Νησί, με νέες μοναδικής ομορφιάς διαδρομές αλλά και αναπάντεχη συνάντηση με την 166 Inter του 1948, το τέταρτο αυτοκίνητο δρόμου που κατασκευάστηκε ποτέ.

Προς το τέλος της διαδρομής, το κομβόι έφτασε στις εντυπωσιακές Νότιες Άλπεις με το εκπληκτικό τοπίο γύρω από τις λίμνες Tekapo και Pukaki, πριν καταλήξει στο Εθνικό Πάρκο Aoraki Mount Cook, στο οποίο βρίσκεται η υψηλότερη κορυφή (3.724 m) και ένα διεθνές παρατηρητήριο. Τελικός προορισμός ήταν το πιο απομακρυσμένο σημείο της διαδρομής, το Milford Sound, ένα εντυπωσιακό φιορδ στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Τα Grand Tour της Ferrari ξεκίνησαν το 1997 και τα αυτοκίνητα της φίρμας έχουν εξερευνήσει κάθε γωνιά του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η Ελληνίδα «μούσα» της Ferrari (photos)

Ferrari: Επιτέλους το Μαρανέλο γιορτάζει – Γύρος θριάμβου για τη νίκη στο Le Mans (photos)

Ford vs Ferrari: Η ιστορία πίσω από την ταινία Le Mans '66