Γιατί Γάλλοι πελάτες υπέβαλαν αγωγή σε Renault και Nissan;


Όπως έγινε γνωστό, πελάτες της Renault και της Nissan στη Γαλλία υπέβαλαν αγωγές εναντίον τους για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο 1,2 λίτρων βενζινοκινητήρας με τον οποίο εφοδίαζαν τα μοντέλα τους, αντίστοιχα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/6/2022

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, περίπου 1.100 πελάτες των Renault και Nissan κινήθηκαν νομικά εναντίον των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών για τον 1,2 λίτρων βενζινοκινητήρα ο οποίος τοποθετούταν σε κάποια από τα μοντέλα τους μεταξύ του χρονικού διαστήματος 2012-2018.

Συγκεκριμένα, το θέμα αφορά στα Renault Clio, Captur, Kangoo, Mégane και Scenic, όπως και στο Nissan Qashqai εκείνης της εποχής. Ο κ. Christophe Leguevaques, δικηγόρος ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση, δήλωσε ότι η αγωγή αφορά στα προβλήματα που παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο κινητήρα μεταξύ των οποίων και η αυξημένη κατανάλωση λαδιού εξαιτίας τοποθέτησης ελαττωματικών ελατηρίων στα έμβολά του. Αυτός είχε χρησιμοποιεί επίσης και από την Dacia, στα Duster, Dokker και Lodgy, όπως και από τη Mercedes-Benz, στο Citan, για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Εκπρόσωπος της Renault παραδέχτηκε ότι ο κινητήρας όντως παρουσίαζε κάποια τεχνικά προβλήματα αλλά αυτά δεν ήταν τέτοια που να γίνουν αιτία για να δημιουργηθεί κάποιο θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες. Πάντως, διευκρίνισε ότι θα μελετηθεί το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν οι πελάτες της, αλλά η κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά. 

Επίσης, στέλεχος της Nissan δήλωσε ότι όποιος πελάτης της εταιρείας το επιθυμεί θα μπορεί να πάει το αυτοκίνητό του στον τοπικό αντιπρόσωπο για να το ελέγξουν και να κάνουν όποιες εργασίες αντιμετώπισης των προβλημάτων χρειαστούν δωρεάν.