Google Chrome: Ο πιο δημοφιλής browser έρχεται στα αυτοκίνητα - Πού θα λειτουργεί


Η Google φέρνει τον πιο δημοφιλή browser στα αυτοκίνητα, με δύο εταιρείες να τον υιοθετούν σύντομα στα μοντέλα τους.

  • ΦΩΤΟ: Google Press Corner
  • 12/1/2024

Η CES 2024 βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες σε πλήρη εξέλιξη, και οι ανακοινώσεις γύρω από τον τομέα της τεχνολογίας αφορούν άμεσα και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Google ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα εισάγει τον Chrome, τον πιο δημοφιλή browser, σε συγκεκριμένα μοντέλα, ώστε οι οδηγοί να χρησιμοποιούν την οθόνη του ταμπλό αντί για τα κινητάτηλέφωνά τους.

Η αρχή θα γίνει με επιλεγμένα μοντέλα της Volvo και της Polestar αυτήν την εβδομάδα, ενώ στόχος είναι να επεκταθεί η παρουσία του περιηγητή και σε άλλα αυτοκίνητα εν ευθέτω χρόνω.

Επιπλέον, ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε και μία σειρά εφαρμογών που πλέον θα μπορούν να «τρέξουν» και σε αυτοκίνητα, όπως είναι το The Weather Channel, το PBS KIDS και το Crunchyroll.

Βελτιώνεται κι η εμπειρία χρήσης του Google Maps, καθώς οι χρήστες μπορούν περάσουν μία διαδρομή που έψαξαν με το κινητό τους κατευθείαν στο όχημά τους.

Σε ό,τι αφορά τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας θα φορτώνεται στο Google Maps, προσφέροντας ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με την υπολειπόμενη αυτονομία και τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης.

Τέλος, η Google δεσμεύτηκε να επεκτείνει τη χρήση του ψηφιακού κλειδιού σε περισσότερες μάρκες και μοντέλα στο μέλλον, επιτρέποντας στους οδηγούς να κλειδώνουν, να ξεκλειδώνουν και να βάζουν μπροστά τα οχήματά τους με κινητά Android. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Volkswagen: Πρώτη αποκάλυψη για το νέο Golf, που θα διαθέτει και ChatGPT (photos)

Το αυτοκίνητο της Sony θα το οδηγείς και με χειριστήριο του Playstation 5! (video)

To Google Maps έβγαλε στη... φόρα ένα ξεχασμένο DeLorean DMC-12