Η Ferrari... ζορίζεται με την εξέλιξη της Purosangue


Εκπρόσωπος της Ferrari παραδέχτηκε ότι η διαδικασία εξέλιξης της Purosangue είναι πιο δύσκολη από αυτή της SF90 Stradale.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/11/2020

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία της Purosangue από τη Ferrari κατέρριψε και το «τελευταίο κάστρο» στην Αυτοκίνηση. Η ένταξη στην γκάμα της ενός SUV οχήματος αποτελεί μια εξέλιξη που δεν αρέσει στην πλειονότητα των φίλων της εταιρείας, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτή αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της και αποτελεί ιεροσυλία για την ιστορία της.

Ωστόσο, η διαδικασία για την εξέλιξη του μοντέλου δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο με ό,τι ίσχυε ως τώρα.Αυτό παραδέχτηκε ο κ. Michael Leiters, επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari,σε δήλωσή του στον βρετανικό Τύπο.

Όπως δήλωσε: «Η SF90 Stradale ήταν μια πρόκληση για εμάς, όμως η Purogangue αποτελεί μια άλλη διάσταση περιπλοκότητας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύξουμε μια διαφορετική κουλτούρα και πρακτικές στις δοκιμές εξέλιξης, ώστε να εκπληρώσουμε τις ανάγκες των πελατών ενός SUV οχήματος. Όμως, είμαι πολύ αισιόδοξος. Προσωπικά, έχω ασχοληθεί με πολλά SUVs και νομίζω ότι έχουμε καταλάβει τι χρειάζεται ένα τέτοιο όχημα για να είναι μια αληθινή Ferrari. Όταν θα έρθει ο καιρός, θα σας δείξουμε ότι αυτό δεν είναι μια αντίφαση».

Ο κ. Leiters, από το 2000 έως το τέλος του 2013 εργαζόταν στην Porsche και ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία των SUV μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. Στη Ferrari πήγε στις αρχές του 2014. Προς το παρόν, αρνήθηκε να αναφέρει οτιδήποτε που να αφορά στον κινητήρα και στο σύστημα υβριδικής διάταξης που θα διαθέτει η Purosangue.

Οι ως τώρα (ανεπιβεβαίωτες, πάντως) πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρχει ο χωρητικότητας 3,9 λίτρων V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της GTC4 Lusso (φωτογραφία) ή ο καινούργιος υβριδικής διάταξης V6 που εξελίσσουν οι άνθρωποι της θρυλικής ιταλικής εταιρείας.

Διαβάστε, επίσης: Έφηβος ετών 80 οδηγεί Ferrari F40! (βίντεο).