Η Honda θα φτιάξει το αυτοκίνητο της Sony


Στελέχη της Honda και της Sony ανακοίνωσαν τη συνεργασία των δύο εταιρειών με σκοπό να εξελίξουν και να κατασκευάσουν το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που έχει δημιουργήσει η δεύτερη. Οι πωλήσεις του αναμένεται να αρχίζουν εντός του 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/3/2022

Οι Honda και Sony θα συστήσουν μια νέα εταιρεία η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητου του ιαπωνικού κολοσσού των ηλεκτρονικών. Η καινούργια εταιρεία θα έχει ως αντικείμενο την εξέλιξη και νέων πιο αποδοτικών μπαταριών, όπως έγινε γνωστό.

H Honda θα συμβάλλει στην εξέλιξη του πλαισίου και του σασί, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες μετά την πώληση. To νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις κάποιου από τα εργοστάσιά της,

Οι άνθρωποι της Sony θα είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, καθώς και για την παροχή τεχνογνωσίας και τεχνολογίας που αφορούν στην απεικόνιση των πληροφοριών στις οθόνες του ταμπλό, τους απαιτούμενους αισθητήρες, τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος και το σύστημα ενημερωδιασκέδασης. Δηλαδή, όλη η ψηφιακή πλατφόρμα που αυτό θα διαθέτει θα δημιουργηθεί από τη Sony.

Με τη συγκεκριμένη συνεργασία, η Honda ενισχύει την προσπάθειά της προς την ηλεκτροκίνηση και την κατάργηση των κινητήρων εξωτερικής καύσης τα νέα μοντέλα της από το 2040 και έπειτα. Εκτός αυτού, δεν θα περιοριστεί μόνο στα επίγεια οχήματα.

Όπως είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο, σκοπός των ανθρώπων της είναι εξελίξουν και να διαθέτουν στην αγορά ως το 2030 ένα ηλεκτροκίνητο μικρό αεροσκάφος καθέτου αποπροσγειώσεως, αλλά και να δημιουργήσουν επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους για την εκτόξευση δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.