Η Hyundai μας δίνει το πρώτο teaser του Ioniq 6! (Video)


Όλα δείχνουν ότι η επίσημη αποκάλυψη του νέου Ioniq 6 είναι θέμα ημερών, με την Hyundai να μας δίνει το πρώτο teaser του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου που θα έρθει να πλαισιώσει το Ioniq 5.

  • 14/6/2022

Η Hyundai   μας δίνει το πρώτο teaser βίντεο του νέου Ioniq 6 κάτι που σημαίνει ότι η επίσημη αποκάλυψη του νέου Ioniq 6 είναι θέμα ημερών. Το βίντεο έχει τον τίτλο "Electrified Streamliner" και δεν μας αποκαλύπτει πολλά για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας Ioniq.

Το Ioniq 6 θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Prophecy concept, με μία απλή σιλουέτα με ρέουσες γραμμές που θα σχηματίζουν ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό σεντάν.

Όπως και το αδελφό Ioniq 5, το Ioniq 6 θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα E-GMP, στην οποία βασίζονται επίσης τα Ioniq 5 και ΚΙΑ EV6. Το ηλεκτρικό σεντάν πρόκειται να χρησιμοποιεί μια μπαταρία χωρητικότητας 77,4 kWh. Η μέγιστη αυτονομία του μοντέλου ο στόχος είναι να ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα.

Θα υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης 800 V και είναι πιθανό να προσφέρεται με επιλογή μονού και διπλού κινητήρα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έκδοση με τον έναν ηλεκτρικό κινητήρα θα αποδίδει 218 PS, ενώ αυτή με τον διπλό κινητήρα θα έχει απόδοση περίπου 300 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται και η ύπαρξη μιας κορυφαίας έκδοσης N που θα μοιράζεται την ίδια ισχύ των 576 ίππων με το ΚΙΑ EV6 GT.

Μετά το Ioniq 6 θα ακολουθήσει το Ioniq 7, το οποίο θα έρθει το 2024 και θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό SUV. Θα βασίζεται επίσης στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP και θα διατίθεται σε 6θέσια και 7θέσια έκδοση.