Η ηλεκτρική ναυαρχίδα Mercedes EQS μπαίνει στην παραγωγή


Η Mercedes ξεκινά την παραγωγή της EQS με τις EQS450 και EQS580 στο Factory 56 στο Sindelfingen της Γερμανίας.

  • 13/5/2021

Τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής της Mercedes-Benz EQS έχουν αρχίσει να περνούν από τη γραμμή συναρμολόγησης στο Sindelfingen της Γερμανίας, πριν από τις πρώτες παραδόσεις που προγραμματίζονται για αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Το ηλεκτρικό πολυτελές sedan αποκαλύφθηκε επίσημα σε πλήρη μορφή φέτος τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας μια σειρά από εντυπωσιακές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης Hyperscreen, μίας συστοιχίας οθονών που καλύπτει ολόκληρο το ταμπλό. Το EQS θα κατασκευάζεται στο Factory 56 παράλληλα με τον νέο κινητήρα βενζίνης της S-Class.

Δείτε το εκθαμβωτικό εσωτερικό της νέας Mercedes EQS

Όταν αρχίσουν οι πωλήσεις, το EQS θα προσφέρεται ως EQS450 με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα απόδοσης 329 ίππων και ως EQS580 με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, φτάνοντας συνδυαστικά τους 516 ίππους με τετρακίνηση 4Matic. Η μπαταρία χωρητικότητας 107,8 kWh που θα τροφοδοτεί την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes, είναι ικανή να της δώσει αυτονομία 479 μιλίων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

«Το μέλλον του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της Mercedes-Benz ξεκινά με την παραγωγή της EQS στο Factory 56: Αυτό το μέλλον είναι ουδέτερο σε αποτύπωμα CO2, βιώσιμο, πλήρως ψηφιακό, συνδεδεμένο και εξαιρετικά ευέλικτο», δήλωσε ο Jörg Burzer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνος για την παραγωγή και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. «Το 2022, συνολικά οκτώ ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ θα παραχθούν σε επτά τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους.»

Όσοι μπορεί να βρουν λίγους τους 516 ίππους στις εκδόσεις διπλού κινητήρα του EQS με τον χρόνο επιτάχυνσης στα 100 χλμ/ώρα από στάση των 4,1 δευτερολέπτων, μπορούν να περιμένουν μια έκδοση AMG την οποία η Mercedes δεν έχει ακόμη ανακοινώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εντυπωσιακή Mercedes-Benz EQS δημιουργεί νέα τεχνολογικά δεδομένα

Οι τεχνικές προδιαγραφές της νέας Mercedes EQS (Video)

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.