Η Lamborghini γιορτάζει τα 60 της χρόνια με 3 ειδικές εκδόσεις της Huracan (photos)


Θα κυκλοφορήσουν σε 60 αντίγραφα, με εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων σε αμάξωμα και εσωτερικό και ειδικές επιγραφές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 19/4/2023

Μπορεί η παρουσίαση της Revuelto να συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα, αλλά η Lamborghini δεν σταματά εδώ. Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 60ή επέτειό της, ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις 21 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της Milan Design Week, τρεις ειδικές εκδόσεις.

Πρόκειται για παραλλαγές των Huracan STO, Huracan Tecnica και Huracan EVO Spyder, η κάθε μία εκ των οποίων θα παραχθεί σε μόλις 60 αντίγραφα και σε δύο διαφορετικές διαμορφώσεις. Αμφότερες επαναπροσδιορίζουν την κληρονομιά της φίρμας για τη δημιουργία φρέσκων, μοντέρνων χρωμάτων με την προσθήκη αποκλειστικών liveries, τα οποία «ενισχύουν το πνεύμα και τις μοναδικές γραμμές κάθε μοντέλου».

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας κάθε αντιγράφου θα αναδεικνύεται από την επιγραφή «1 από 60» κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και το λογότυπο «60th» ζωγραφισμένο στις πόρτες και κεντημένο στα καθίσματα.

Ξεκινώντας από την εορταστική Huracan STO, με το ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 640 PS, οι δύο εκδόσεις εμπνέονται από αθλητικά ρούχα υψηλής απόδοσης ή εμφανίσεις ομάδων, χρησιμοποιώντας συνδυασμό χρωματικών τόνων.

Η μία θα διατίθεται σε αποχρώσεις του μπλε, με φινιρίσματα από ανθρακονήματα και εσωτερικό alcantara σε συνδυασμό μαύρου και γκρι, με μπλε αντιθέσεις. Η άλλη έκδοση θα έχει αμάξωμα σε γκρι και μαύρο χρώμα, με εκτεθειμένα ανθρακονήματα, ενώ το αντίστοιχο με την πρώτη έκδοση εσωτερικό θα έχει κόκκινες δερμάτινες ραφές και λεπτομέρειες. Αμφότερες θα έχουν σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Οι δύο ειδικές εκδόσεις της Huracan Tecnica αντλούν την έμπνευσή τους από το χώρο του motorsport και ενσωματώνουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο. Η πρώτη έχει γκρι αμάξωμα με μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες, με τη συγκεκριμένη χρωματική αντίθεση να συνεχίζεται και στο εσωτερικό (μαύρο με κόκκινο). Η δεύτερη έκδοση είναι διαμετρικά αντίθετη: Άσπρο αμάξωμα με πράσινες γραμμές, που συναντώνται και στην καμπίνα. Και οι δύο εκδόσεις έχουν μαύρες ζάντες 20 ιντσών.

Τέλος, η EVO Spyder, το πιο «lifestyle» μέλος της γκάμας της Huracan, θα είναι διαθέσιμη είτε σε μπλε αμάξωμα με άσπρες λεπτομέρειες και ανάλογου χρωματισμού εσωτερικό είτε σε πράσινο αμάξωμα με άσπρες «πινελιές» και εσωτερικό με μαύρο alcantara σε συνδυασμό με κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες. Και σε αυτή την περίπτωση οι ζάντες είναι ίδιες με της Tecnica.

Τα αποκαλυπτήρια των αυτοκινήτων έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Segheria του Μιλάνου, έναν εκθεσιακό χώρο που θα φιλοξενήσει επίσης την πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση της νέας Lamborghini Revuelto.