Η McLaren ετοιμάζει hypercar με 1.000 PS κι ολοκαίνουργιο κινητήρα V8


Πρόκειται για τον διάδοχο της McLaren P1, που έχει λάβει την κωδική ονομασία P18 και θα εξοπλιστεί με έναν νέο κινητήρα V8 που δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κανένα προηγούμενο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MCLAREN
  • 25/4/2024

Έχει περάσει περισσότερο από μια δεκαετία από τότε που παρουσιάστηκε η McLaren P1. Έχει γίνει γνωστό εδώ κι αρκετό καιρό ότι η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει τον διάδοχο του εμβληματικού hypercar, ο οποίος αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερος.

Σύμφωνα με το Automotive News, στελέχη της McLaren έδωσαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα μερικές νέες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο, το οποίο έχει λάβει την κωδική ονομασία P18. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που έρχεται να «κουμπώσει» στο παζλ είναι το γεγονός ότι ο διάδοχος της P1 θα φέρει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα V8.

Οι κινητήρες V8 της McLaren είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της σύγχρονης ιστορίας της. Κάθε μοντέλο της εταιρείας, εκτός από την Artura, που έχει λάβει έναν V6, και τη Solus, που τόσο εκείνη, όσο κι ο V10 κινητήρας της προορίζονται αποκλειστικά για την πίστα, κρύβει κάτω από το κάλυμμα έναν twin turbo V8.

Πηγή που βρέθηκε στη σχετική παρουσίαση των νέων στοιχείων στο Λας Βέγκας την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει στο AN ότι ο V8 της P18 είναι ένα «σχέδιο που έχει δημιουργηθεί από το μηδέν» και δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τον παλιό V8. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νέος αυτός V8 συνοδεύεται από ένα σύστημα υβριδισμού που είναι κατά 70% ελαφρύτερο από εκείνο της Artura. Όσο για την ισχύ, αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 PS.

Το μοντέλο πρόκειται να εγκαταλείψει τις πόρτες πεταλούδα, που είναι σήμα κατατεθέν της McLaren, και στη θέση τους θα τοποθετηθούν gullwing πόρτες. Ξένα δημοσιεύματα θέλουν το νέο δημιούργημα των Βρετανών να λαμβάνει ένα «βαρύ» αεροδυναμικό πακέτο με ενεργή πίσω αεροτομή κι ένα πτερύγιο στην οροφή, που διοχετεύει τον αέρα έτσι, ώστε να ψύχεται ευκολότερα ο V8.

Η έλευσή του αναμένεται πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους, όμως υπάρχει πιθανότητα να καταφτάσει μετά την εκπνοή του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η McLaren δεν είναι πια βρετανική – Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες

Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς: McLaren 720s εναντίον 750s (video)

McLaren GTS: Όταν ο V8 των 635 PS συνδυάζεται με έναν τεράστιο χώρο αποσκευών (photos)