H νέα Mercedes-AMG GT Coupe πήρε τα... βουνά! (video)


Ακόμα ένα video της 2023 Mercedes-AMG GT Coupe ήρθε στο φως, με την επερχόμενη πρόταση να πραγματοποιεί δοκιμές, αυτή τη φορά στους ορεινούς δρόμους της Αυστρίας.

  • 11/7/2022

Έναν περίπου μήνα μετά τις δοκιμές της νέας 2023 Mercedes-AMG GT Coupe στην πίστα του Nurburgring το επερχόμενο μοντέλο πιάστηκε από τον φακό του καναλιού MotorTV να κινείται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αυστρίας.

Το νέο GT Coupe μοντέλο της Mercedes-AMG διαθέτει την ίδια πλατφόρμα με τη Mercedes-AMG SL Roadster, γεγονός που μας δίνει μία ιδέα για το πως θα μοιάζει η 2023 Mercedes-AMG GT Coupe εξωτερικά.

Στο video εμφανίζονται δύο οι διαφορετικές εκδόσεις της 2023 Mercedes-AMG GT Coupe: Η μία πρόκειται για την GT63 με τον V8 κινητήρα, ενώ η άλλη, για τη βασική GT53. Η Mercedes αναμένεται να δώσει υβριδικό χαρακτήρα θέλοντας να αυξήσει τις επιδόσεις της, αφού πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κοινού, που περιμένει κάτι ανάλογο της Mercedes-AMG GT Black Series, του ήδη υπάρχοντος GT μοντέλου.

Οι αναφορές που υπάρχουν θέλουν τη Mercedes-AMG να εξοπλίζει το νέο coupe με την ίδια, ή παρόμοια, μονάδα ισχύος με την GT63 S E Performance, η οποία φέρει έναν turbo V8 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος.

Το σύστημα αποδίδει συνολικά 831 PS και 1.467 Nm ροπής, ενώ διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις και ακόμα ένα, δύο σχέσεων, για τον ηλεκτροκινητήρα. Είναι γνωστό ότι η GT63 S E Performance κάνει τα 0-100 σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ αναμένεται ακόμα καλύτερη επίδοση από τη Mercedes-AMG GT Coupe.

Δείτε το video από τις δοκιμές στα βουνά της Αυστρίας...

Πηγή: YouTube/ Motor.TV