Η νέα Porsche Taycan με τους 1.000 PS θέλει να «κατακτήσει» το Nurburgring (video)


O πόλεμος ανάμεσα στην Porsche και της Tesla στα «χαρακώματα» του Nurburgring καλά κρατεί, με τη νέα Taycan να βάζει στο μάτι το το ρεκόρ γύρου του Model S Plaid.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ
  • 21/9/2023

Η Porsche κι η Tesla «παλεύουν» για το ρεκόρ γύρου του Nurburgring στην κατηγορία των EV εδώ κι αρκετά χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το ρεκόρ ανήκει στην Tesla, η οποία κατάφερε με το Model S Plaid να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης, αν φυσικά βγουν τα supercars από την «εξίσωση».

Ένα νέο, κατασκοπευτικό video από το κανάλι CarSpyMedia στο YouTube μάς δείχνει ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση, ρίχνοντας στην πίστα την επερχόμενη Taycan Turbo GT. Να σημειωθεί ότι το νέο εγχείρημα της Porsche έκανε την εμφάνισή του στην «Πράσινη Κόλαση» πριν λίγες μόλις μέρες, χαρίζοντας πλούσιο κατασκοπευτικό υλικό στους φωτογράφους.

Η ονομασία του μοντέλου δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, όμως αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι η νέα κορυφαία έκδοση της Taycan πρόκειται να είναι πανίσχυρη. Ο «κατάσκοπος» που συνέλαβε το μοντέλο να κάνει δοκιμές στο Nurburgring αποκάλυψε ότι οι χρόνοι του ήταν πιο κοντά σε εκείνους της Rimac Nevera, παρά του Model S Plaid.

Για να βάλουμε αυτήν την πληροφορία σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το κροατικό supercar έχει ολοκληρώσει έναν γύρο σε μόλις 7:05.298, ενώ αντίστοιχα, ο χρόνος του Model S ήταν 7:25.231, δηλαδή περίπου 20 sec πιο αργός σε σχέση με αυτόν της Nevera. Σύμφωνα με τον άνθρωπο πίσω από την κάμερα του καναλιού, «η Taycan σίγουρα έχει ξεπεράσει το S Plaid».

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σε ξένα μέσα αναφέρουν ότι στη νέα, «ακραία» έκδοση της Taycan θα προστεθεί τρίτος ηλεκτροκινητήρας που θα εκτοξεύσει την συνολική ισχύ πάνω από τους 1.000 PS. Εκτός αυτού, οι Γερμανοί σχεδιάζουν κι ένα αεροδυναμικό πακέτο, μέρος του οποίου θα είναι κι η υπερμεγέθης αεροτομή που φέρει το πρωτότυπο που εθεάθη στο Nurburgring.

Δείτε το video: