Η τιμή της νέας Mercedes E-Class All-Terrain στη Γερμανία


Προσφέροντας τους χώρους ενός station wagon και τις off-road ικανότητες ενός SUV, η 2η γενιά της E-Class All-Terrain ξεκινά την εμπορική της πορεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ AG
  • 13/10/2023

Μετά τις Sedan και Estate εκδόσεις, ήρθε η σειρά και της νέας Mercedes E-Class All-Terrain να ξεκινήσει την εμπορική της πορείας, αρχής γενομένης από την αγορά της Γερμανίας.

Η 2η γενιά της All-Terrain παρουσιάστηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου και συνδυάζει το αμάξωμα και τους χώρους ενός station wagon με τις off-road δυνατότητες ενός SUV. Διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση με το σύστημα 4MATIC και αυξημένη απόσταση από το έδαφος - έως και 46 mm μεγαλύτερη σε σχέση με την Estate ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένη.

Επιπλέον, η αερανάρτηση AIRMATIC αλλά και το off-road πρόγραμμα οδήγησης περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό και δίνουν τη δυνατότητα κίνησης ακόμα και σε κακοτράχαλες επιφάνειες. Σε αυτές τις διαδρομές πολύτιμη είναι και η λειτουργία του «διάφανου καπό», όπου μία κάμερα 360 μοιρών προβάλλει στην κεντρική οθόνη μία εικόνα του εδάφους ακριβώς μπροστά από το όχημα, βοηθώντας τον οδηγό να αποφύγει πιθανά εμπόδια όπως μεγάλους βράχους, αλλά και λακκούβες.

Τα εκτός δρόμου σχεδιαστικά στοιχεία περιλαμβάνουν ειδικούς προφυλακτήρες και γυαλιστερά εμπρός και πίσω προστατευτικά στο κάτω μέρος. Η χαρακτηριστική σκούρα γκρι ματ μάσκα και τα διακοσμητικά των θόλων των τροχών υπογραμμίζουν το χαρακτήρα της All-Terrain.

Ο βασικός εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο και για τη γερμανική αγορά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χωνευτές χούφτες θυρών με μεταλλικό φινίρισμα, θερμαινόμενα καθίσματα, προβολείς LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη του συστήματος infotainment 14,4 ιντσών, Active Park Assist με κάμερα οπισθοπορείας, Blind Spot Assist, ασύρματη φόρτιση smartphone μέσω του συστήματος MBUX.

Συν τοις άλλοις, ο οδηγός έχει την ευκαιρία να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις χρησιμοποιώντας την προαιρετική selfie αλλά και video κάμερα, αλλά και να αποκτήσει πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές από το Mercedes me Store. Το τελευταίο δίνει και τη δυνατότητα πολλών επιλογών εξατομίκευσης με αναβαθμίσεις over-the-air.

Με το εμπορικό της λανσάρισμα, η νέα E-Class All-Terrain θα είναι διαθέσιμη με τρία κινητήρια σύνολα: Δύο mild hybrid εκδόσεις βενζίνης και diesel, αντίστοιχα, αλλά και μια plug-in hybrid παραλλαγή με κινητήρα diesel.

Η εισαγωγική έκδοση E 220 d 4MATIC διαθέτει κινητήρα diesel 2,0 L που αποδίδει 197 PS και 440 Nm και «ενισχύεται» με 23 PS και 205 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα του mild-hybrid συστήματος. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 8,1 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 220 km/h.

Η ήπια υβριδική έκδοση βενζίνης είναι η E 450 4MATIC, με κινητήρα 3,0 L που αποδίδει 381 PS και 500 Nm και έχει τα ίδια boost με την πετρελαιοκίνητη από τον ηλεκτροκινητήρα. Χρειάζεται μόλις 4,7 sec. για τα 0-100 km/h και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 250 km/h.

Τέλος, η plug-in hybrid έκδοση, E 300 de 4MATIC, έχει ως βάση τον ίδιο 2λιτρο κινητήρα diesel που προαναφέρθηκε (197 PS και 440 Nm), αλλά ο ηλεκτροκινητήρας «προσθέτει» ισχύ 129 PS και ροπή 440 Nm. Έτσι, προκύπτει συνδυαστική ισχύς 313 PS και αντίστοιχη ροπή 700 Nm.

Το sprint των 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 6,9 sec. και η τελική ταχύτητα είναι 213 km/h. Η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 25,4 kWh (19,5 kWh αξιοποιήσιμη) και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που κυμαίνεται μεταξύ 85-102 km.

Η νέα Mercedes E-Class All-Terrain θα φτάσει στους Ευρωπαίους αντιπροσώπους το πρώτο τρίμηνο του 2024. Οι τιμές της στην αγορά της Γερμανίας έχουν ως εξής (περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19%):

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
E 220 d 4MATIC74.077,50 €
E 450 4MATIC89.190,50 €
E 3000 de 4MATIC81.753 €