Η Volvo εξελίσσει ηλεκτροκίνητο P1800;


Δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο αναφέρει ότι η Volvo κάνει δοκιμές με ένα καμουφλαρισμένο όχημα το οποίο έχει το αμάξωμα του P1800 και για το οποίο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες ακόμη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/8/2020

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, φαίνεται ένα πρωτότυπο καμουφλαρισμένο όχημα με το αμάξωμα του κλασικού Volvo P1800 να κάνει δοκιμές εξέλιξης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή πρόγραμμα και –προς το παρόν– μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, σχετικά.

Η πρώτη αφορά στο γεγονός ότι την επόμενη χρονιά το ξεχωριστό coupé μοντέλο της σουηδικής εταιρείας συμπληρώνει 60 χρόνια από την παρουσίασή του και θα είχε ενδιαφέρον να δημιουργηθεί μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη επετειακή έκδοσή του με τη συνδρομή της Polestar, για να τιμηθεί το γεγονός. Το αυτοκίνητο που εθεάθη είχε σύγχρονους τροχούς μεγάλης διάστασης και έλειπε η εξάτμιση, οπότε η σκέψη είναι ότι πρόκειται για δοκιμές ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος. Μια δεύτερη εκτίμηση είναι να πρόκειται για μία ενδοεταιρική υπόθεση που αφορά σε ένα αυτοκίνητο ανώτατου στελέχους της το οποίο θέλησε να αλλάξει τον κινητήρα του με ηλεκτροκινητήρα.

Το Volvo P1800 έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό από την βρετανική τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος» στην οποία πρωταγωνίστησε ο αείμνηστος Roger Moore, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του «Simon Templar». Μάλιστα, ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης ενός P1800 S το οποίο ταξινομήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1967 και αγοράστηκε από αυτόν δύο εβδομάδες αργότερα.