Maserati MC20 Cabrio: Τελικά ο «ουρανός» είχε τη σημασία του (video)


Η Maserati αποκάλυψε την ονομασία του νέου convertible που εντάσσεται στη γκάμας της, με την επίσημη παρουσίαση να είναι προγραμματισμένη για την 25η Μαΐου 2022.

  • 17/5/2022

Πριν από λίγες ημέρες η Maserati, ενόψει της πλήρης αποκάλυψης της ΜC20 που έχει προγραμματιστεί για την 25η Μαΐου, έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία στην οποία εμφανιζόταν ο καταγάλανος -υποθέτουμε ιταλικός- ουρανός.

Το μυαλό όλων πήγε στην ανοιχτή έκδοση του νέου supercar ωστόσο πίσω από αυτή την επιλογή κρυβόταν και η ονομασία της νέας πρότασης που θα είναι Cielo (στα ιταλικά σημαίνει ουρανός). Πρόκειται φυσικά για μια εύστοχη και αρκετά έξυπνη επιλογή από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ένα convertible.

Την ίδια στιγμή άλλο ένα κομμάτι του παζλ μπαίνει στη θέση αφού πριν από μερικούς μήνες η Maserati είχε παρουσιάσει teaser φωτογραφίες της πρότασης, το αμάξωμα της οποίας ήταν καλυμμένο με ένα καμουφλαζ που απεικόνιζε έναν συννεφιασμένο ουρανό.

Η Maserati θα κατασκευάζει την MC20 Cielo στο εργοστάσιο της Viale Ciro Menotti στη Modena και στο εσωτερικό της θα βρίσκεται το 3λιτρο V6 σύνολο των 620 PS και των 725 Nm ροπής που συναντάμε στην coupe εκδοχή.

Η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων. Στον τομέα των επιδόσεων το 0-100 km/h θα έρχεται στα 2.9 sec ενώ η τελική ταχύτητα θα είναι κοντά στα 320 km/h. Περισσότερα όμως θα γνωρίζουμε σε περίπου μία εβδομάδα όταν και θα φύγει το κάλυμμα πάνω από την MC20 Cielo.

Δείτε το video με την "βάπτιση" της νέας πρότασης...