Με 408 ίππους και αυτονομία 500 χιλιομέτρων το ηλεκτροκίνητο Polestar 2


To Polestar 2, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover με ισχύ 408 ίππων και αυτονομία που φτάνει έως και τα 500 χιλιόμετρα, αποτελεί την απάντηση των Σουηδών στην Tesla και τις βλέψεις της επί ευρωπαϊκού εδάφους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΉΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/2/2019

Ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση και προδιαγραφές ηλεκτροκίνητο crossover πρόκειται να λανσάρει  η Polestar (θυγατρική της Volvo) την αμέσως επόμενη χρονιά, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αναχαιτίσει την πορεία της Tesla, η οποία προσφάτως πήρε το πράσινο φως για τη διάθεση του Model 3 και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Polestar 2 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 408 ίππων και 660 Nm ροπής, επιταχύνοντας από στάση στα 100 km/h σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα.

Αντιστοίχως, οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου συνολικής χωρητικότητας 78 kWh εξασφαλίζουν στο σουηδικό crossover αυτονομία 500 χιλιομέτρων, χωρίς παρόλα αυτά να ανακοινώνεται ο χρόνος που απαιτείται για μια πλήρη φόρτιση.

Το Polestar 2, το οποίο έχει βασιστεί στην πλατφόρμα CMA (βλέπε Volvo XC40) θα παράγεται στη Kίνα απ’ όπου και θα προσφέρεται στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που το διακρίνει, συνιστά η ψηφιακή σουίτα υπηρεσιών που υπογράφει η Google, καθώς το λειτουργικό του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα είναι το γνώριμο σε όλους Android.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του αυτοκινήτου, αυτή θα ξεκινά από τα 39.900 ευρώ, ωστόσο τους πρώτους 12 μήνες της εμπορικής πορείας του θα προσφέρεται στην Launch Edition έναντι 59.900 ευρώ.

Μάλιστα, η Polestar έχει επιλέξει συγκεκριμένες αγορές για το λανσάρισμα του αυτοκινήτου (Κίνα, ΗΠΑ, Καναδάς, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) και σε δεύτερο χρόνο θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο παρουσίας του ηλεκτροκίνητου crossover σε αλλά σημεία του πλανήτη.