Mercedes-AMG One: Γιατί συνεχίζονται οι δοκιμές ενώ έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις του πανίσχυρου hypercar (video)


Παρέα με μία 4θυρη Mercedes-AMG GT Coupe, τέσσερις AMG One βγήκαν στους δρόμους της Ισπανίας και συγκέντρωσαν όλα τα βλέμματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ - ΦΩΤΟ: Mercedes-Benz Group AG / Pistons Brothers - YouTube
  • 7/10/2023

Η Mercedes ξεκίνησε τις παραδόσεις της AMG One στις αρχές του τρέχοντος έτους, όμως όλα δείχνουν ότι οι δοκιμές δεν έχουν σταματήσει. Τέσσερις μονάδες του πανίσχυρου hypercar εντοπίστηκαν από το φακό των Piston Brothers στη Γρανάδα της Ισπανίας, σε μια πραγματικά, σπάνια, «συνάθροιση».

Με δεδομένο ότι η παραγωγή του μοντέλου άρχισε τον Αύγουστο του 2022, δηλαδή περισσότερο από έναν χρόνο πριν, προκαλεί εντύπωση η επιλογή της Mercedes για συνέχιση των δοκιμών. Έχει επιβεβαιωθεί εδώ κι αρκετό καιρό ότι δεν πρόκειται η One να αποκτήσει «αδερφάκι», αφού η δυσκολία συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ρύπων αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη με τον ερχομό του νέου προτύπου Euro 7 το 2025.

Φυσικά, ο V6 κινητήρας 1,6 L δεν προορίζεται για κάποιο επόμενο αυτοκίνητο που να έχει τη δυνατότητα κυκλοφορίας στους δρόμους, όμως δεν αποκλείεται οι δοκιμές να συνεχίζονται προκειμένου η γερμανική φίρμα να εφαρμόσει την εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία της AMG One στα επόμενα μοντέλα επιδόσεων της AMG.

Το να βλέπει κανείς όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις μονάδες του υβριδικού «πυραύλου» των 1.063 PS είναι κάτι που σίγουρα δε συμβαίνει συχνά, δεδομένου ότι μόλις 275 αντίγραφα θα κατασκευαστούν συνολικά.

Ένα εξ αυτών έχει παραλάβει ήδη ο Valtteri Bottas, ο οποίος ολοκλήρωσε την παραγγελία του πολύ πριν αποχωρήσει από τη Mercedes με προορισμό την Alfa Romeo, όπως κι ο επίσης πρώην οδηγός της ομάδας και παγκόσμιος πρωταθλητής, Nico Rosberg, που όμως δεν την έχει πάρει ακόμη στα χέρια του. Αναμενόμενα κι ο Lewis Hamilton έχει παραγγείλει μία μονάδα για την προσωπική του συλλογή, καθώς ακόμη μία για τον πατέρα του, Anthony.

Δείτε τις τέσσερις Mercedes-AMG One να «ποζάρουν» στον φακό: