Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται – Ο Bottas παρέλαβε τη νέα του Mercedes με τους 1.063 PS! (photos)


Μπορεί ο Φινλανδός πιλότος να ανήκει στην ομάδα της Alfa Romeo ωστόσο πριν από λίγες ώρες πήρε στα χέρια του, μετά από μεγάλη αναμονή, τη νέα του Mercedes-AMG.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Valtteri Bottas - Instagram
  • 4/7/2023

Ο Valtteri Bottas πέρασε 5 χρόνια της καριέρας του με την οικογένεια της Mercedes, πριν υπογράψει με την Alfa Romeo το 2022, για την οποία και συνεχίζει να οδηγεί μέχρι και σήμερα. Φυσικά, ο Φινλανδός είχε ήδη υποβάλλει την παραγγελία του για την Mercedes-AMG One πολύ πριν αναχωρήσει για την ελβετική ομάδα, κι επιτέλους η ημέρα παράδοσης έφτασε.

Πρόκειται για μία μονάδα φινιρισμένη με μία πανέμορφη απόχρωση του μπλε, με αρκετές επιφάνειες να είναι καλυμμένες με ανθαρκόνημα. Η επιλογή αυτού του συνδυασμού δεν εκπλήσσει, αφού πολλάκις ο Bottas έχει χρησιμοποιήσει το μπλε στα σχέδια του κράνους του.

Δεν είναι η πρώτη AMG One που φτάνει στα χέρια του ιδιοκτήτη της, αφού η Mercedes έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις από τον περασμένο Ιανουάριο. Στη λίστα των αγοραστών βρίσκεται, όπως είναι λογικό, κι ο Lewis Hamilton, ο οποίος μάλιστα έχει παραγγείλει δύο μονάδες, μία για εκείνον και μία για τον πατέρα του, όπως κι ο Nico Rosberg.

Το πανίσχυρο μοντέλο των Γερμανών αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2022, όμως η παραγωγή ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, λόγω καθυστερήσεων που οφειλόταν σε προβλήματα στην εξέλιξη του οχήματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο turbocharged κινητήρας V6 χωρητικότητας 1,6 L που προέρχεται από την F1 θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 50.000 km.

Ο εν λόγω κινητήρας κατασκευάζεται από το τμήμα Mercedes AMG High Performance Powertrains που έχει τις εγκαταστάσεις του στο Brixworth, ενώ η συναρμολόγηση της ταχύτατης AMG One, που έχει ήδη γίνει το ταχύτερο μοντέλο στο Nurburgring και τη Monza, γίνεται στις εγκαταστάσεις της AMG στο Coventry του Ην. Βασιλείου.

Για όσους δε θυμούνται τα εξωπραγματικά τεχνικά χαρακτηριστικά κι επιδόσεις του μοντέλου, η συνδυαστική ισχύς του V6 και των 4 ηλεκτροκινητήρων που φέρει αγγίζει τα 1.063 PS και διοχετεύεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 7 σχέσεις. Κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,9 sec, τα 0-200 km/h σε 7 sec και τα 0-300 km/h σε 15,6 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 352 km/h.