Μετά το δίπλωμα μπαίνει και η άδεια κυκλοφορίας στο κινητό – Έρχονται οι ψηφιακές κλήσεις


Το τεχνικό κομμάτι της νέας υπηρεσίας έχει ολοκληρωθεί ενώ την παρούσα φάση επιχειρείται να λυθεί και το νομικό.

  • 1/11/2023

Για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του μίλησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μία από τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις του αφορούσε στην ένταξη της άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων στο νέο ψηφιακό wallet. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να ενσωματώσουν το έγγραφο στο κινητό τους τηλέφωνο, όπως συμβαίνει ήδη με την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης. Η νέα υπηρεσία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε περίπου έξι μήνες από σήμερα, με το τεχνικό κομμάτι να είναι ήδη έτοιμο και την παρούσα φάση επιχειρείται να λυθεί και το νομικό.

Από εκεί και πέρα ο υπουργός αποκάλυψε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου όλες οι κλήσεις για τροχονομικές παραβάσεις να βεβαιώνονται ψηφιακά. Αυτό σημαίνει ότι ο αστυνομικός θα «κόβει» την κλήση μέσα από tablet ενώ στη συνέχεια ο παραβάτης θα μπορεί να πληρώνει το πρόστιμο ηλεκτρονικά.

Τέλος ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί ο ψηφιακός βοηθός στο gov.gr, που θα λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, παρομοιάζοντάς τον με το πρόγραμμα Siri στο iPhone, όπου ο χρήστης ρωτάει και το σύστημα θα δίνει την απάντηση.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαστεργίου στο παρακάτω video…

Πηγή: parapolitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πρέπει να μειωθούν και τέλη κυκλοφορίας στα παλαιότερα ΙΧ

Βγαίνουν ξανά στους δρόμους τα δίλιτρα - Καταργούνται τεκμήρια και φόρος πολυτελείας

Δακτύλιος: Το σήμα ελεύθερης εισόδου στο κινητό τηλέφωνο - Δείτε τη διαδικασία