Mini: Ολική ανανέωση για το 2023 - Νέο ηλεκτρικό SUV στα σκαριά


Η Mini ανανεώνει και αναβαθμίζει τη γκάμα των μοντέλων της για το 2023, με ένα νέο ηλεκτρικό SUV, και σημαντικές αλλαγές να έρχονται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CARPIX
  • 20/12/2022

Η Mini προετοιμάζεται για το 2023, με πολλές αλλαγές και προσθήκες να γίνονται στην γκάμα της, η οποία θα δεχτεί ολική ανανέωση. Το Countryman μεγαλώνει, η νέα γενιά του εμβληματικού Mini κάνει το ντεμπούτο της, ενώ ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV βρίσκεται στα σχέδια της βρετανικής εταιρείας.

Όλα τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της Mini θα υποδεχτούν τις νέες τους εκδόσεις μέσα στο επόμενο έτος. Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας είναι ήδη αρκετές ώστε να δημιουργήσει κανείς μία ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με τα πλάνα της αυτοκινητοβιομηχανίας για το άμεσο μέλλον της.

Mini Cooper

Το Mini Cooper θα υποδεχτεί τη νέα του γενιά το ερχόμενο έτος, η οποία, με τη βοήθεια και την υποστήριξη του ομίλου BMW θα είναι δραστικά διαφορετική από την προηγούμενη. Το εξωτερικό θα είναι ανανεωμένο, ενώ η καμπίνα θα φέρει ποικίλες τεχνολογικές αναβαθμίσεις και έναν μεγάλο αριθμό εξελιγμένων συστημάτων.

Η νέα γενιά του Mini Cooper θα καταφτάσει στις αντιπροσωπείες μέσα στο 2023, και θα είναι διαθέσιμη τόσο με ΜΕΚ, όσο και με ηλεκτροκινητήρα, ενισχύοντας το πλάνο εξηλεκτρισμού της εταιρείας, και κατ' επέκταση του ομίλου BMW, υπό την αιγίδα του οποίου δρα η Mini. Επιπροσθέτως, το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων δε θα αξιοποιηθεί, και όλες οι εκδόσεις θα φέρουν αυτόματο σύστημα μετάδοσης.

Mini Countryman

Η Mini έχει τοποθετήσει το Countryman στην κορυφή της γκάμας της, καθώς έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανέλιξη της εταιρείας. Αποτελεί το μοναδικό -προς ώρας- SUV της Mini, και ήρθε η ώρα να λάβει την πρώτη του σημαντική ανανέωση.

Η νέα γενιά του Mini Countryman θα έρθει κι αυτή το 2023, και το μοντέλο μοιάζει να είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει.

Η εξηλεκτρισμένη γενιά του Countryman θα βοηθήσει τη Mini να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τη βιώσιμη και ανανεώσιμη ενέργεια. Λέγεται ότι το μοντέλο θα φέρει ένα ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο (MHEV), ενώ θα είναι διαθέσιμο και στη βενζινοκίνητη και ντίζελ έκδοσή του. Η PHEV έκδοση, που είναι αυτή τη στιγμή στην κυκλοφορία, θα παραμείνει ως μέρος του καταλόγου, και θα βελτιωθεί, προκειμένου να αυξηθεί η αυτονομία της.

Mini Aceman

Το Mini Aceman παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο ως το χαρισματικό Concept EV της εταιρείας, και ήταν ήδη γνωστό από τότε, ότι θα περνούσε στην παραγωγή. Τώρα, η Mini θα παρουσιάσει το Aceman το ερχόμενο έτος ως μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα πάρει τη θέση του στην γκάμα της φίρμας ως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της. Το ηλεκτρικό SUV θα βρεθεί μπροστά από τα υπόλοιπα μοντέλα της Mini, όσον αφορά την προσπάθεια για εξηλεκτρισμό, καθώς θα αποτελέσει το πρώτο όχημά της με μπαταρία.

Η δημιουργία του ήρθε μέσω της συνεργασίας της BMW με την Great Wall, κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία με ειδίκευση στα EV. Οι Κινέζοι θα επωφεληθούν από αυτήν τη σύμπραξη, καθώς θα προσθέσουν στο δυναμικό τους ένα νέο μοντέλο που θα μοιάζει ακριβώς με αυτό των Βρετανών, αλλά θα φέρει -προφανώς- διαφορετικά σήματα. Η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 400 km, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP