Οι τιμές του νέου MINI Cooper βενζίνης στην Ελλάδα


Μετά τις ηλεκτρικές εκδόσεις, ήρθε η ώρα και για την έναρξη της εμπορικής πορείας του νέου θερμικού MINI Cooper στη χώρα μας. Δείτε τις τιμές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: BMW GROUP / Bernhard Filser
  • 29/2/2024

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, η MINI παρουσίασε τις θερμικές εκδόσεις του νέου Cooper και πλέον ήρθε η ώρα για το 3θυρο hatchback να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στην Ελλάδα.

Η εγχώρια αντιπροσωπεία προχώρησε στην ανακοίνωση νέου τιμοκαταλόγου, στον οποίο περιλαμβάνονται για πρώτη φορά οι δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις Cooper C και Cooper S. Πλέον, στην 5η γενιά του μοντέλου, η φίρμα προσδιορίζει τα επίπεδα απόδοσης των κινητήρων με το C για τη «βασική» και το S για το μοντέλο υψηλότερων επιδόσεων.

Το Cooper C διαθέτει τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 L, που αποδίδει 156 PS και 230 Nm, με αποτέλεσμα τα 0-100 km/h να έρχονται σε 7,7 sec. Η συνδυασμένη κατανάλωση είναι 6,5 - 5,9 l/100 km και οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 146-133 g/km με βάση το πρότυπο WLTP.

Από την άλλη πλευρά, στην έκδοση Cooper S, ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 L έχει ισχύ 204 PS και ροπή 300 Nm, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 6,6 sec. Στη δική του περίπτωση, η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου είναι 6,7 - 6,1 l/100 km και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2: 150 - 138 g/km κατά το πρότυπο WLTP. Και οι δύο εκδόσεις διατίθενται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το MINI Cooper είναι εξοπλισμένο με σύστημα ανάρτησης και απόσβεσης κραδασμών σχεδιασμένο για ευέλικτο χειρισμό. Το υψηλής ακρίβειας σύστημα διεύθυνσης σε συνδυασμό με τα ισχυρά φρένα εξασφαλίζει οδηγική απόλαυση, ασφάλεια και άνεση.

Ο σύγχρονος μινιμαλισμός της νέας σχεδίασης χαρακτηρίζει τις καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος. Οι κοντοί πρόβολοι και το μικρό μήκος του καπό δημιουργούν αντίθεση με το μακρύ μεταξόνιο, προσδίδοντας στο αυτοκίνητο τυπικές αναλογίες MINI.

Στο εσωτερικό, το νέο τιμόνι, η στρογγυλή οθόνη OLED, η γνώριμη μπάρα ΜΙΝΙ με τους διακόπτες δύο θέσεων και το ταμπλό με τη δίχρωμη υφασμάτινη επένδυση, δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας στο cockpit. Μπορείτε να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του νέου θερμικού MINI Cooper πατώντας ΕΔΩ.

Οι τιμές των θερμικών εκδόσεων του νέου MINI Cooper στη χώρα μας έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
Cooper C (156 PS)25.550 €
Cooper S (204 PS)30.870 €

Παράλληλα, στο νέο τιμοκατάλογο της φίρμας περιλαμβάνονται άλλες δύο θερμικές εκδόσεις του νέου Countryman, αλλά και δύο ηλεκτρικές. Δείτε τις τιμές τους αλλά και τις τιμές όλων των μοντέλων της MINI πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To «καυτό» θερμικό MINI Cooper JCW πιο αποκαλυπτικό από ποτέ (photos)

Οδηγούμε το νέο MINI Countryman JCW στην Πορτογαλία

Το MINI Aceman τελείωσε τις δοκιμές του - Όλες οι πληροφορίες εν όψει παρουσίασης (photos)