Οι τιμές του νέου Suzuki Swift στην Ολλανδία (πίνακας)


Η 4η γενιά του δημοφιλούς hatchback της Suzuki απέκτησε τιμές στην Ολλανδία - Δείτε τις εκδόσεις, αλλά και πότε έρχεται στην Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SUZUKI
  • 12/1/2024

Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, η Suzuki αποκάλυψε την 4η γενιά του Swift στην Ιαπωνία, για να ακολουθήσει, λίγες εβδομάδες αργότερα, η παγκόσμια παρουσίασή του.

Τότε, μάθαμε αναλυτικά όλες τις προδιαγραφές του, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία είχε κάνει γνωστό ότι το ολοκαίνουριο supermini αναμένεται στην εγχώρια αγορά τον Μάρτιο του 2024, με τις προ-παραγγελίες να ανοίγουν σύντομα.

Ωστόσο, εν αναμονή των συγκεκριμένων εξελίξεων για τη χώρα μας, έγιναν γνωστές οι τιμές του νέου Swift στην Ολλανδία. Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας καινούριος ήπια υβριδικός (12 V) 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 L, που αποδίδει 83 PS και 112 Nm, με έμφαση στην οικονομία καυσίμου. Στην αγορά της Ολλανδίας συνοδεύεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο CVT, ενώ θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση AllGrip αποκλειστικά με το χειροκίνητο κιβώτιο.

Με βάση τα στοιχεία του κατασκευαστή, για την προσθιοκίνητη έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο απαιτούνται 12,5 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 165 km/h. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για την αυτόματη έκδοση είναι 11,9 sec. και 170 km/h, ενώ για την τετρακίνητη 13,6 sec. και 160 km/h.

Από πλευράς εξοπλισμού, στην Ολλανδία το νέο Swift θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις: Comfort, Select και Style. Η εισαγωγική έκδοση Comfort περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, αναλογικό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη 4,2 ιντσών, οθόνη συστήματος infotainment 9 ιντσών με συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, πολυλειτουργικό τιμόνι, σύστημα πλοήγησης, τροχούς 15 ιντσών, μαύρο χρώμα στις κολόνες A, B και C, ηλεκτρικούς, θερμαινόμενους καθρέπτες, σπόιλερ οροφής, κάμερα οπισθοπορείας και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ABS, ESP και πλούσιο πακέτο συστημάτων ασφάλειας Suzuki Safety System Pro με adaptive cruise control, σύστημα επόπτευσης τυφλού σημείου αλλά και επιτήρησης οδηγού, Lane Keep Assist, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και σύστημα προειδοποίησης οπίσθιας κυκλοφορίας.

Από την έκδοση Select είναι διαθέσιμη η τετρακίνητη παραλλαγή, ενώ προστίθονται, μεταξύ άλλων, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, φιμέ τζάμια, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, θύρες USB-A και USB-C. Τέλος, στην πιο πλούσια Style υπάρχει επιπλέον, μεταξύ άλλων, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας, paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι της αυτόματης έκδοσης και χρωμιωμένες επενδύσεις στο εσωτερικό.

Οι τιμές όλων των εκδόσεων του νέου Suzuki Swift στην Ολλανδία έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗCOMFORTSELECTSTYLE
1.2 Smart Hybrid (5ΜΤ)21.695 €23.795 €25.345 €
1.2 Smart Hybrid CVT-26.145 €27.695 €
1.2 Smart Hybrid AllGrip (5ΜΤ)-27.095 €28.645 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Suzuki Swift Hybrid CVT [Test Drive] - Δοκιμάζουμε το πάνοπλο ιαπωνικό supermini

Στην Ελλάδα η ειδική έκδοση Suzuki Vitara Special Edition - Δείτε την τιμή της

Το Suzuki Swift Sport απέκτησε εορταστική έκδοση με μοναδικά χαρακτηριστικά (photos)