Όλες οι πληροφορίες για τη νέα γενιά του Opel Grandland


Η ανάπτυξη του SUV των Γερμανών, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2024, έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 27/12/2023

Η δεύτερη γενιά του Opel Grandland βρίσκεται στα σκαριά εδώ κι αρκετό καιρό. Πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στην γκάμα της εταιρείας, η οποία αναμένεται να εξηλεκτρίσει όλα τα μοντέλα της από το 2024 κι μετά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου και του Grandland, θα έχουν και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Το SUV των Γερμανών θα λάβει την έκδοση Grandland Electric, τα οποία θα βασιστούν αμφότερα στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, υπό την αιγίδα της οποίας δρα η Opel. Η εν λόγω πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τόσο ηλεκτρικά, όσο και θερμικά μοντέλα.

Μεγάλες αλλαγές θα γίνουν στον σχεδιασμό, τόσο της θερμικής, όσο και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. Τα πλαϊνά θα είναι εντελώς νέα, όπως και το πίσω μέρος, όμως οι αναλογίες είναι σχεδόν πανομοιότυπες με εκείνες του τρέχοντος Grandland. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα μεγαλώσει ελαφρώς, όσον αφορά στο μήκος και το πλάτος.

Τα φωτιστικά σώματα θα διατηρήσουν το χαρακτηριστικό «φτερό» στην επάνω πλευρά, όμως αυτή τη φορά, θα ενσωματώσουν τα φώτα αλλαγής κατεύθυνσης (φλας). Όσο για τους προβολείς, θα τοποθετηθούν χαμηλότερα, όπως άλλωστε είχαμε δει στο Opel Experimental Concept Car που παρουσιάστηκε στην IAA Mobility του Μονάχου, πριν λίγους μήνες.

Το εσωτερικό παραμένει άγνωστο προς το παρόν, όμως αναμένεται να υιοθετηθεί μια ιδιαίτερα μινιμαλιστική και «καθαρή» αισθητική, ενώ θα λάβει μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας κι αρκετές νέες λύσεις συνδεσιμότητας. Θα λάβει τα ίδια λογισμικά με το ολοκαίνουργιο Peugeot 3008, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί, όπως και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 plus.

Το αμιγώς ηλεκτρικό, Opel Grandland Electric, θα διαθέτει τις ίδιες εκδόσεις με το Peugeot E-3008, το οποίο προσφέρεται στη βασική έκδοση, με έναν ηλεκτροκινητήρα 213 PS και 343 Nm και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 73 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία 525 km, στην τετρακίνητη έκδοση Dual Motor, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, συνολική ισχύ 326 PS, την ίδια μπαταρία και ανάλογη αυτονομία, και την προσθιοκίνητη Long Range, με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 231 PS και 343 Nm, μπαταρία 98 kWh και αυτονομία 700 km.

Η πρεμιέρα της νέας γενιάς του Grandland έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2024, οπότε αναμένεται να φτάσει στις εκθέσεις της Opel πριν το τέλος εκείνου του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Opel αλλάζει το σήμα της - Πότε θα το δούμε στα νέα αυτοκίνητα (photos-video)

To Opel Grandland σε μια νέα περιορισμένη έκδοση 200 μονάδων

Test Drive: Opel Grandland Hybrid PHEV 224PS. Δοκιμάζουμε το γερμανικό SUV που μπαίνει στην πρίζα