Πάει πίσω το νέο εργοστάσιο της BMW στην Ουγγαρία


Η αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία επηρέασε και το σχέδιο επέκτασης των Γερμανών στην πόλη Ντέμπρετσεν, καθυστερώντας την έναρξη των εργασιών κατά δύο έτη. Ποιος ορίστηκε νέος επικεφαλής.

  • 7/12/2021

Μπορεί οι άνθρωποι της BMW το 2018 να σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθούν προκειμένου να είναι έτοιμο το νέο τους εργοστάσιο στην Ουγγαρία  μέχρι το 2022 ωστόσο δεν μπόρεσαν εν τέλει να αποφύγουν τις καθυστερήσεις που προέκυψαν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σημειώνεται πως αυτό θα είναι το πρώτο νέο εργοστάσιο που κατασκευάζει η εταιρία μετά το 2000 όταν και πραγματοποίησε τα εγκαίνια της μονάδας στην πόλη της Λειψίας. Στην Ουγγαρία λειτουργούν ήδη εργοστάσια των Mercedes, Audi, Suzuki και Opel ενώ για την BMW το εν λόγω εργοστάσιο θα είναι το 32ο της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.

Οι αρχικοί υπολογισμοί είχαν ορίσει ως ημερομηνία έναρξης των εργασιών το 2023, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η εκκίνηση δεν θα μπορέσει να έρθει πριν από το 2025. Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει καν οι εργασίες ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους. Η συγκεκριμένη επένδυση της BMW θα φτάσει σύμφωνα με τους υπολογισμούς το 1 δις ευρώ και στόχος είναι να παράγονται ετησίως 150.000 μονάδες, οι οποίες θα βασίζονται πάνω στην νέα αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα “Neue Klasse”.

Επικεφαλής του νέου εργοστασίου ορίστηκε ο Hans-Peter Kemser ο οποίος πήρε “μεταγραφή” από το εργοστάσιο της Λειψίας και τη θέση του θα καλύψει η Petra Peterhänsel που με τη σειρά της μετακινήθηκε από την μονάδα της πόλης Ντίνγκολφινγκ στην Γερμανία.