Παραδόθηκε η πρώτη Bugatti Chiron Super Sport


H Bugatti ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι παραδόσεις των πρώτων Chiron Super Sport στους ιδιοκτήτες τους. Ένα από αυτά τα hypercars είναι και η συγκεκριμένη με τον ιδιότυπο χρωματισμό «Vagues de Lumière».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/4/2022

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Bugatti Chiron Super Sport ήθελε κάτι ιδιαίτερο αναφορικά με το χρώμα του αμαξώματος στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, από τη συνεργασία του ίδιου με τους ανθρώπους αυτής κατέληξαν στον συγκεκριμένο χρωματισμό.

Η Bugatti έχει θεσπίσει το πρόγραμμα αποκλειστικής εξατομίκευσης το οποίο ονομάζει «Sur Mesure» χάρη στο οποίο ο κάθε ιδιοκτήτης ενός ή περισσότερων μοντέλων της δύναται να το διαμορφώσει όπως ακριβώς θέλει σε θέμα χρωματισμού, εξοπλισμού και υλικών στο εσωτερικό του.

Στη Chiron Super Sport που βλέπουμε στις φωτογραφίες, η τεχνοτροπία και το οι αποχρώσεις που επιλέχτηκαν για το αμάξωμά της ονομάστηκαν «Κύματα φωτός» («Vagues de Lumière»). Είναι βαμμένο με το χέρι και μιμείται τον τρόπο που αντανακλάται το φως από τις καμπύλες επιφάνειες αυτού.

Το αμάξωμα της Chiron Super Sport έχει μελετηθεί περισσότερο για να προσφέρει ακόμα μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση όταν αυξάνεται σημαντικά η ταχύτητά της και να εξασφαλίζεται η σταθερότητα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Bugatti, η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει τα 440 km/h. Ο οκτάλιτρος, διάταξης W16, κινητήρας της έχει μέγιστη ισχύ 1.600 PS/7.050-7.100 rpm και μέγιστη ροπή 1.600 Nm/2.250-7.000 rpm. Τα μεγέθη αυτά επιτεύχθησαν χάρη στην τοποθέτηση μεγαλύτερων turbo, στην επανασχεδίαση των κυλινδροκεφαλών και στο αποδοτικότερο σύστημα ψύξης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Chiron Super Sport επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,4 sec, από τα 0-200 km/h σε 5,8 sec, από τα 0-300 km/h σε 12,1 sec και από τα 0-400 km/h σε 28,6 sec. To αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που διαθέτει έχει προσαρμοστεί κατάλληλα για να αντέχει στην αυξημένη ισχύ (συγκριτικά με τους 1.500 PS της Chiron), ενώ η έβδομη σχέση του είναι κατά 3,6% πιο «μακριά» σε κλιμάκωση (συγκριτικά) για να επιτυγχάνεται η τελική ταχύτητα των 440 km/h (στη Chiron είναι 420 km/h).

Ο κ. Christophe Piochon, Πρόεδρος της Bugatti Automobiles, δήλωσε σχετικά με την έναρξη των παραδόσεων της Chiron Super Sport: «Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να βλέπουμε τις πρώτες Chiron Super Sport να συναρμολογούνται στο Ατελιέ μας. Το να ακούμε τους ολοκαίνουργιους οκτάλιτρους κινητήρες W16 να εκκινούν για πρώτη φορά, γνωρίζοντας ότι σύντομα θα γίνουν το επίκεντρο στις συλλογές των πελατών μας σε όλο τον κόσμο, είναι μια προσωπική επιτυχία.

»Η εμπειρία οδήγησης μιας Chiron Super Sport δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο έχει να προσφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία και ανυπομονούμε να διανύσουν οι πελάτες μας πολλά αξέχαστα μίλια πίσω από το τιμόνι της».