Σοκ στη Renault - Παγώνει τις παραγγελίες του Megane E-Tech Electric


Η παύση των παραγγελιών αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα. Δείτε όλα τα μοντέλα της εταιρείας που επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη.

  • 29/3/2022

Τα προβλήματα με την προμήθεια βασικών υλικών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι κάτι νέο. Η κατάσταση είχε αρχίσει να βγαίνει εκτός ελέγχου με το ξέσπασμα της πανδημίας που δημιούργησε δυσκολίες στον τομέα των ημιαγωγών, ενώ ήρθε και ο πόλεμος στην Ουκρανία για να... δέσει το γλυκό και τα εμπόδια να γίνουν “βουνό”!

H Renault δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από αυτή τη δύσκολη κατάσταση και πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι “παγώνει” όλες τις παραγγελίες των μοντέλων αφού δεν μπορεί να είναι συνεπής με τις παραδόσεις.

Μοιραία αυτή η εξέλιξη συμπαρασύρει και τις παραγγελίες του νέου Megane E-Tech Electric το οποίο η εταιρεία παρουσίασε πριν από λίγο καιρό και είχε στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό πάνω στην εμπορική του πορεία, με στόχο να ανατρέψει τις δυσκολίες που είχαν δημιουργηθεί από την υπόθεση του κ. Carlos Ghosn.

Έτσι μετά το "φρένο" που έβαλε η Volkswagen στην παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της έρχεται και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία για να πάρει ανάλογα μέτρα.

Όπως έγινε γνωστό οι εισαγωγείς των αυτοκινήτων της Renault πήραν εντολή να σταματήσουν να δέχονται παραγγελίες για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και τα PHEV, ενώ έγινε γνωστό ότι αυτή η εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει από τους νέους αγοραστές.

Αυτή η παύση αναμένεται να κρατήσει για τουλάχιστον ένα μήνα ενώ εκπρόσωποι της Renault όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση ανέφεραν πως στόχος είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη διαθεσιμότητα των οχημάτων το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να μπει ξανά η παραγωγή σε φουλ ρυθμούς.

Αυτό το "πάγωμα" εκτός από το νέο Renault Megane E-Tech Electric επηρεάζει μια σειρά μοντέλων όπως το Zoe, το ηλεκτροκίνητο Maste ZE αλλά και τις plug-in εκδόσεις των Megane και Captur

Πηγή: autointernationaal.nl