Παύση στα επεκτατικά σχέδια της Opel για την Κίνα


Ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Florian Huettl, πιστεύει ότι είναι η λάθος στιγμή για την Opel να επεκταθεί στην Κίνα εν μέσω πολιτικών εντάσεων που υπάρχουν.

  • 16/9/2022

Η Opel σταμάτησε μια προγραμματισμένη επέκταση στην Κίνα εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ του Πεκίνου από τη μια πλευρά και των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την άλλη. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την απόφαση της, επικαλούμενος τις τρέχουσες προκλήσεις στον τομέα του αυτοκινήτου.

Η Opel πουλούσε κάποτε μοντέλα όπως το Astra και το μίνι βαν Zafira στην Κίνα, αλλά ο πρώην ιδιοκτήτης της General Motors απέσυρε τη μάρκα από την αγορά λόγω αργών πωλήσεων και φόβου ότι τα οχήματά της ανταγωνίζονται τα αυτοκίνητα από τις μάρκες Chevrolet και Buick της GM, μερικά από τα οποία βασίστηκαν στη μηχανική της Opel.

Υπό τους νέους ιδιοκτήτες Stellantis, η Opel άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης πέρα από την ευρωπαϊκή αγορά, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια υποδομή πωλήσεων και χρηματοδότησης της Stellantis και προωθώντας τη γερμανική της κληρονομιά.

Ωστόσο, η Stellantis, η οποία κατέχει λιγότερο από 1 τοις εκατό μερίδιο της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτων, εστιάζει λιγότερο στην Κίνα καθώς απλοποιεί την παγκόσμια δομή της με την βοήθεια του Διευθύνων Σύμβουλού της, Carlos Tavares.

Τον Ιούλιο, ο όμιλος δήλωσε ότι αποχωρεί από την κοινοπραξία του με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία GAC για την παραγωγή οχημάτων Jeep.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Florian Huettl, πιστεύει ότι είναι η λάθος στιγμή για την εταιρεία να επεκταθεί στην Κίνα εν μέσω των πολιτικών εντάσεων.