Πώς θα είναι η νέα Ford Mustung;


Η Ford εξελίσσει τη νέα, έβδομη, κατά σειρά γενιά της Mustang, η παραγωγή της οποίας προγραμματίζεται να ξεκινήσει εντός του 2022

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/9/2020

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε μια κατ’ εκτίμηση εικαστική απεικόνιση πώς θα μπορούσε να είναι η νέα Ford Mustang. Η «Μπλε Οβάλ» εξελίσσει το καινούργιο μοντέλο αλλά –προς το παρόν– δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα κάποιες πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Craig Kember, έναν από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στον τομέα της αυτοκίνησης, να δημιουργήσει σκίτσα που περιγράφουν τη μορφή που θα μπορούσε να έχει το νέο «pony car» της εταιρείας.

Σε αυτά, βλέπουμε ότι η γενικότερη αισθητική του αμαξώματός του ξεφεύγει από την αποκλειστικά αμερικανική κουλτούρα και υιοθετεί στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την αντίστοιχη τόσο των Ευρωπαίων όσο και των Ασιατών. Το coupe όχημα της Ford έχει ευρύτερους θόλους τροχών, διαμορφωμένες γραμμές στο πλάι, μεγάλα μαρσπιέ, έναν ογκώδη πίσω προφυλακτήρα με ενσωματωμένες διπλές εξατμίσεις, αεροδυναμικό διαχύτη και σταθερά τοποθετημένη αεροτομή τύπου «duck tail». Τα LED πίσω φώτα, με το ρομβώδες σχήμα, αγκαλιάζουν το αμάξωμα, ενώ στο εμπρός μέρος φαίνεται το διαμορφωμένο εξόγκωμα  στο καπό που θα μπορούσε να είναι εισαγωγή αέρα. Προς το παρόν, δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την καινούργια Mustang, ούτε για τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Flat Rock, στο Michigan.

Διαβάστε, επίσης: Kι όμως, αυτή είναι μια Ford Mustang.