Πώς θα ήταν ένας τροχός από… ελατήρια και χωρίς αέρα!


Οι τροχοί από ελατήρια για μεγαλύτερη άνεση στη θέση των κοινών ελαστικών με αέρα, είναι μια ιδέα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει πολλούς. Δείτε το video και θα καταλάβετε γιατί δεν μπορούμε να καταφύγουμε σε αυτή τη λύση.

  • 24/5/2021

Μήπως οι κανονικοί τροχοί είναι βαρετοί για εσάς; Αν, ναι, τότε η κατασκευή ενός από ελατήρια, ίσως σας ενδιαφέρει. Στο παρελθόν, έχουν επιχειρηθεί πολλά αντίστοιχα πειράματα, όμως σχεδόν όλα έχουν αποτύχει. Και ένα από αυτά περιελάμβανε τροχό που διέθετε ελατήρια, για μεγαλύτερη άνεση, μην έχοντας ανάγκη τον αέρα. Αν και ποτέ δεν καθιερώθηκαν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να δούμε μια τέτοια άκρως ενδιαφέρουσα δοκιμή στην πράξη, από τους γνωστούς άγνωστους του «Garage 54».

Για να φτιάξουμε ένα τροχό από ελατήρια, σύμφωνα με τους Ρώσσους φίλους του Garage 54, κρατάμε τον αφαλό της ρόδας και πάνω σε αυτόν κολλάμε πολλά μικρά ελατήρια, τα οποία ενώνονται με ένα φύλλο μετάλλου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια λωρίδα από ελαστικό για να έχουμε καλύτερη πρόσφυση με το έδαφος. Στη θεωρία ακούγεται απλό, αλλά στην πράξη λειτουργεί;

Αν ήταν καλύτεροι οι τροχοί από ελατήρια, δεν θα τους βλέπαμε στον πραγματικό κόσμο; Τα σημερινά σύγχρονα ελαστικά διαθέτουν πολλή τεχνολογία πάνω τους και εξακολουθούν και εξελίσσονται χρόνο με το χρόνο, για να γίνονται καλύτερα. Παλαιότερα, στην πρώτη περίοδο των αυτοκινήτων, όταν εμφανίστηκε ο πρώτος τροχός από ελατήρια, η ιδέα των ελαστικών με αέρα ήταν νέα και καινοτόμα.

Πώς θα μοιάζουν τα ελαστικά αυτοκινήτου το 2050

Σήμερα, οι κατασκευαστές ελαστικών προσπαθούν να βρουν την ιδανική λύση, ώστε να μην έχουν την ανάγκη του αέρα, όμως απέχουμε ακόμα αρκετά από την ιδέα που θα βλέπαμε στη μαζική παραγωγή.

Προς το παρόν, η σκέψη του «Garage 54» να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει έναν τροχό από ελατήρια σε αυτοκίνητο εν κινήσει γίνεται στα πλαίσια του χιούμορ. Πως είναι η οδηγική εμπειρία και τι συμβαίνει τελικά, παρακολουθήστε στο ενδιαφέρον video που σας παραθέτουμε.