Πώς θα μοιάζει το νέο Audi A6 e-tron; (photos)


Την απάντηση προσπάθησαν να δώσουν οι σχεδιαστές του kolera.ru «πατώντας» πάνω στη σχεδιαστική γραμμή του concept car που είδαμε πέρυσι στη Σανγκάη.

  • 26/4/2022

Οι άνθρωποι της Audi δουλεύουν στα κόκκινα τους τελευταίους μήνες για να παρουσιάσουν την έκδοση παραγωγής του Audi A6 e-tron concept που είδαμε για πρώτη φορά πέρυσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Πριν από περίπου έναν μήνα αντικρίσαμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού μοντέλου και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επίσημη αποκάλυψη η οποία λέγεται ότι θα γίνει μέσα στο 2023 με τα πρώτα αυτοκίνητα να βγαίνουν στους δρόμους την αμέσως επόμενη χρονιά.

Οι σχεδιαστές του kolesa.ru αποφάσισαν να αποτυπώσουν τη δική τους εκδοχή για τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα φέρει η νέα πρόταση, αντλώντας στοιχεία τόσο από τις κατασκοπευτικές εικόνες όσο και από το πρωτότυπο.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε η μεγαλύτερη διαφοροποίηση της πρότασής τους σε σχέση με το concept εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος και συγκεκριμένα στους αεραγωγούς, οι οποίοι στην περίπτωση του μοντέλου παραγωγής έχουν μικρύνει αισθητά ενώ και η γρίλια εμφανίζεται με διαφορετικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα απόντες είναι και οι δύο πλαϊνές κάμερες δίνοντας τις θέσεις τους στους παραδοσιακούς καθρέφτες. Στο πίσω μέρος οι σχεδιαστές δεν προχώρησαν σε κάποια μεγάλη αλλαγή ακολουθώντας σχεδόν κατά γράμμα τη φιλοσοφία της concept πρότασης.

Το Audi A6 e-tron θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική PPE με το Audi Q6 e-tron και την Porsche Macan, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών των ηλεκτροκινητήρων. Στο πρωτότυπο, οι ηλεκτροκινητήρες παρήγαγαν συνδυαστικά 470 PS και 800 Nm ροπής, με την ενέργεια να προέρχεται από μια μπαταρία 100 kWh τοποθετημένη στο δάπεδο. Την ίδια στιγμή ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αυτονομία του μοντέλου παραγωγής θα είναι αρκετά κοντά στα 700 km.

Πηγή: kolesa.ru