Πόσο επίκαιρη είναι η Lamborghini Diablo SV; (Video)


Λένε ότι δεν πρέπει να συναντάς τους ήρωές σου για να μην απογοητευτείς από αυτό που είναι πραγματικά. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό αληθεύει. Εκτός εάν πρόκειται για τη Lamborghini Diablo SV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/1/2022

Τη δεκαετία του 1990, τον τοίχο τού παιδικού ή εφηβικού δωματίου συνήθως στόλιζε μόνο ένα αυτοκίνητο: Η Lamborghini Diablo. Από το 1995 και έπειτα τη θέση της πήρε ένα άλλο όχημα το οποίο ήταν… το ίδιο. Όμως είχε ακόμα δύο γράμματα στην ονομασία του. Η Lamborghini Diablo SV.

Η Diablo αντικατέστησε ένα θρυλικό αυτοκίνητο, την Countach. Η Diablo SV (Super Veloce) παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 1995 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και επανέφερε στο προσκήνιο τα συγκεκριμένα αρχικά (SV) τα οποία είχε χρησιμοποιήσει η Lamborghini στη Miura, το 1971.

Η Diablo SV διέθετε τον χωρητικότητας 5,7 λίτρων V12 κινητήρα που τοποθετούσε η ιταλική εταιρεία στο μοντέλο, όμως η μέγιστη ισχύς του είχε αυξηθεί στους 517 PS/7.100 rpm, η οποία ήταν αυξημένη κατά 25 PS σε σχέση με της Diablo (492 PS).

Στο αμάξωμά της είχε τοποθετηθεί ένα μεγαλύτερων διαστάσεων πίσω σπόιλερ το οποίο ήταν ρυθμιζόμενο σε ύψος και στο πλάι του υπήρχαν τα μεγάλα γράμματα-αρχικά της συγκεκριμένης έκδοσης, ώστε να μην μπορεί να τη μπερδέψει κάποιος αλλά και να διατρανώνει την παρουσία της.

Στην Diablo SV η κίνηση μεταδιδόταν μόνο στους πίσω τροχούς, καθώς δεν είχε το σύστημα τετρακίνησης της Diablo VT. Το 1998, παρουσιάστηκε στην αγορά το βιντεοπαιχνίδι «Need for Speed III: Hot Pursuit» στο οποίο το πρωταγωνιστικό αυτοκίνητο ήταν η Diablo SV. Το γεγονός αυτό την έκανε περισσότερο δημοφιλή απ’ ό,τι ήταν ως τότε, καθώς οι νεαροί της εποχής (και όχι μόνον αυτοί) είχαν τη δυνατότητα να… «οδηγήσουν» το supercar των ονείρων τους μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους ή της τηλεόρασης.

Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς τους νεαρούς είχαν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν στην πράξη την επιθυμία τους, όντας ενήλικοι πλέον. Ένας από αυτούς είναι ο συνάδελφος κ. Henry Catchpole ο οποίος μάς μεταφέρει την εμπειρία του από τη Lamborghini Diablo SV.