Πρώτη αποκάλυψη για το νέο Nissan Qashqai - Η ημερομηνία παρουσίασης (video)


Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser video του νέου Qashqai. Δείτε τις πρώτες εικόνες και μάθετε πότε παρουσιάζεται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: NISSAN / YOUTUBE
  • 9/4/2024

Η Nissan επιταχύνει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της γκάμας της στην Ευρώπη και έχει κάνει γνωστό ότι όλα τα καινούρια μοντέλα που θα παρουσιάζει στην Γηραιά Ήπειρο θα είναι ηλεκτρικά. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη της στα υπάρχοντα θερμικά.

Οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να ανανεώσουν το Qashqai, το best-seller τους στην Ευρώπη από το 2007 όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Η υπάρχουσα 3η γενιά αποκαλύφτηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και πλέον ήρθε η ώρα για να δεχθεί το απαραίτητο «φρεσκάρισμα» προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία των C-SUV.

Δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε το νέο Qashqai, καθώς με teaser video που δημοσίευσε η φίρμα έγινε γνωστό ότι η παρουσίασή του θα γίνει το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου (08:00 ώρα Ελλάδας). Στο video παρουσιάζεται το καινούριο μοντέλο, τόσο εξωτερικά όσο και εξωτερικά, αλλά με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζουμε μια πρώτη, αλλά όχι πλήρη εικόνα.

Όπως συνηθίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε ανανέωση στο μέσο του κύκλου ζωής μιας γενιάς, οι περισσότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός τμήμα. Είναι εμφανής η νέα μάσκα, η καινούρια σχεδίαση των προβολέων. Το video δεν παρουσιάζει καθόλου το πίσω μέρος, αλλά και εκεί αναμένονται (μικρότερες) αλλαγές, τουλάχιστον στη σχεδίαση του προφυλακτήρα και ίσως στα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων.

Η Nissan δίνει και μια «γεύση» από το εσωτερικό, εστιάζοντας στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, αλλά παρουσιάζοντας μας και τη νέα οθόνη αφής του συστήματος infotainment, το πολυλειτουργικό τιμόνι και μέρος του ταμπλό. Σε όλο το video είναι εμφανές το μήνυμα ότι το νέο Qashqai θα διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες και θα προσφέρει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, μπορούμε να περιμένουμε νέα σχέδια για τις ζάντες αλλά και εμπλουτισμό της χρωματικής παλέτας για το αμάξωμα. Όσο για τους κινητήρες, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ωστόσο δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στην υπάρχουσα γκάμα που περιλαμβάνει ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα και την κορυφαία υβριδική τεχνολογία e-Power.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nissan έχει ήδη ανακοινώσει ότι το Qashqai θα αποκτήσει στο μέλλον αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται στη Μεγάλη Βρετανία, στο εργοστάσιο του Sunderland. Για να μάθετε όλες τις πληροφορίες γι’ αυτή αλλά και πώς θα μοιάζει σχεδιαστικά, πατήστε ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσα km έκανε το Nissan Qashqai e-POWER με ένα ρεζερβουάρ 55 lt

Nissan GT-R: Αναβαθμισμένο με «σφραγίδα» Nismo και σε περιορισμένη παραγωγή (photos)

Nissan Ariya NISMO: Αυτό είναι το πιο ισχυρό EV της NISMO με στοιχεία Formula E