Range Rover Velar: Ανανεωμένο και πρώτη φορά HST


Tα τρία γράμματα υπογράφουν για πρώτη φορά το Range Rover Velar διευρύνοντας τη γκάμα των κινητήρων με μία πετρελαιοκίνητη και μία βενζινοκίνητη επιλογή.

  • 15/4/2022

Λίγες μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη των δύο νέων εκδόσεων της Jaguar F-Pace, το Range Rover Velar βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι και παρουσιάζει ισάριθμες προτάσεις που φέρουν την υπογραφή HST. Τα τρία γράμματα είχαμε συνηθίσει να τα βλέπουμε στο αμάξωμα τόσο του Range Rover Evoque όσο και του Range Rover Sport και πλέον "μετακομίζουν" για πρώτη φορά και στο έτερο τέκνο της βρετανικής οικογένειας.

Οι δύο νέες εκδόσεις ορίζονται από τους αριθμούς 300 και 400 που αντιστοιχούν στην ιπποδύναμη των συνόλων. Η βάση είναι ένα εξακύλινδρο μοτέρ των 3 λίτρων που στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιεί ως καύσιμο το πετρέλαιο ενώ στη δεύτερη την βενζίνη.

Αμφότερα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση ενός ήπιου υβριδικού συστήματος, η κίνηση είναι και στους τέσσερις τροχούς ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο, με το diesel να έχει 9 σχέσεις και η βενζίνη 8.

Από εκεί και πέρα το μοντέλο έρχεται με μία αποκλειστικότητα και αυτή αφορά τον χρωματισμό Arroios Grey ενώ το πακέτο περιλαμβάνει μαύρη οροφή, μαύρες λεπτομέρειες στο αμάξωμα, μαύρα φιμέ τζάμια και –ξανά- μαύρες ζάντες 20 ιντσών.

Το Velar HST συνοδεύεται από αερανάρτηση αλλά και πληθώρα τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού όπως το Adaptive Cruise Control, που ως μέρος του Land Rover Driver’s Assist κάνει αυτόματες διορθώσεις στο τιμόνι και κρατάει το SUV στο μέσο τη λωρίδας ενώ ταξιδεύει.

Σημαντικά αναβαθμισμένο έρχεται και το πακέτο Park Assist το οποίο έχει ενσωματώσει 3D περιμετρική απεικόνιση του εξωτερικού χώρου, σε αντίθεση με τη στάνταρ έκδοση του Velar που έχει μόνο πίσω κάμερα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί και στην ποιότητα του αέρα της καμπίνας με το σύστημα Cabin Air Purification Plus, που καταγράφει τα επίπεδα του CO2 και όταν ξεπεραστούν τα καθορισμένα όρια ανανεώνει την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Όπως είδαμε και στην περίπτωση της F-Pace, στο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη των 10 ιντσών έχουν ενσωματωθεί οι φωνητικές λειτουργίες της Alexa, ενώ η αντίστοιχη oθόνη που παίζει τον ρόλο του πίνακα των οργάνων έχει διάμετρο 12.3 ίντσες.

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει στην Αγγλία με την diesel έκδοση να ξεκινά από τις 84.500€ και τη βενζινοκίνητη από τις 89.200€.