Σε αυτό το μοντέλο τα αναλογικά όργανα γίνονται ψηφιακά... μέσα σε κύβους! (photos)


Ο πίνακας οργάνων είναι διαμορφώσιμος στα περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα, με τις διαθέσιμες επιλογές γραφικών συχνά να... εντυπωσιάζουν!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI, ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/12/2023

Τα καινούρια αυτοκίνητα ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερες νέες τεχνολογίες, εφοδιάζονται με… αμέτρητα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα και λογισμικό που δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να διαμορφώσει όπως ο ίδιος θέλει πολλές λειτουργίες τους.

Μία από αυτές, σε αρκετά μοντέλα, είναι και η εμφάνιση του πίνακα οργάνων. Τα παραδοσιακά όργανα που όλοι γνωρίζαμε στα παλιότερα αυτοκίνητα έχουν πλέον εκμοντερνιστεί, έχουν γίνει ψηφιακά - ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού - ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, το στροφόμετρο λείπει εντελώς ακόμα και σε θερμικά μοντέλα (όπως για παράδειγμα σε full hybrid).

Στο νέο Hyundai i20 1.0T Distinctive των 100 PS, με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τέσσερις διαφορετικές γραφικές απεικονίσεις για το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, μέσω της οθόνης του συστήματος infotainment.

Οι τρεις διατηρούν τον αναλογικό χαρακτήρα των οργάνων, ενώ η τέταρτη τα μετατρέπει σε ψηφιακά, τοποθετώντας τις ενδείξεις μέσα σε κύβους!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τιμές του ανανεωμένου Hyundai i20 στην Ελλάδα (εκδόσεις-κινητήρες)

Ξεχάστε τις... 200 λειτουργίες των συστημάτων infotainment - Η Stellantis απλοποιεί τα menu τους

Δείτε πως τα παλιά αυτοκίνητα μπορούν να αποκτήσουν σύστημα infotainment (video)