Τι θα παρουσιάσει ο Όμιλος VAG το 2025;


Η Cupra, η Skoda και η Volkswagen παρουσίασαν τα σκίτσα τους η κάθε μία για το σχετικά μικρών διαστάσεων νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο τους που θα παρουσιαστεί εντός του 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/5/2022

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το καινούργιο μοντέλο που θα δημιουργήσει τόσο η Cupra όσο η Skoda και η Volkswagen θα έχει κοινή βάση (πλατφόρμα), μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρα. Και τα τρία θα κατασκευάζονται στην Ισπανία, σε εργοστάσια της SEAT S.A.

To καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα αντικαταστήσει το SΕΑΤ Mii Electric, το Skoda Citigo-e iV και το Volkswagen e-up! τα οποία υπάρχουν σήμερα στην αγορά αυτοκινήτου. Στην περίπτωση της ισπανικής εταιρείας, θα φέρει το εμπορικό σήμα της Cupra.

Και τα τρία καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πόλης θα βασίζονται στην καινούργια εκδοχή της πλατφόρμας MEB η οποία χαρακτηρίζεται «Small platform» από τα στελέχη του Ομίλου VAG και προορίζεται για οχήματα πόλης αυτής της τεχνολογίας για την κίνησή τους. Θυμίζουμε ότι τη «MEB Small platform» η Volkswagen την εφάρμοσε για πρώτη φορά στο πρωτότυπό της ID. Life το οποίο παρουσίασε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και την εξελίσσει ακόμα.

Σκίτσο του νέου αμιγoύς ηλεκτρικού οχήματος της Cupra.
Σκίτσο του νέου αμιγoύς ηλεκτρικού οχήματος της Cupra.

Αυτή θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα είναι τοποθετημένος στο εμπρός μέρος και θα δίνει κίνηση στους εκεί τροχούς, εν αντιθέσει με ό,τι ισχύει τώρα για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου με έναν ηλεκτροκινητήρα (τοποθέτηση και μετάδοση της κίνησης πίσω).

Από τα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα μπορούμε να δούμε ότι (εφόσον διατηρηθεί η σχεδιαστική φιλοσοφία για καθένα από αυτά) το αμάξωμα στο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας θα είναι πιο σπορτίφ σε εμφάνιση, στο τσεχικό πιο λιτό σε γραμμές για να τονίζεται ο πιο πρακτικός χαρακτήρας του και στο γερμανικό πιο στρογγυλοποιημένο, εκ των τριών, παραπέμποντας σε αυτό του ID.3.