Στην Audi o σχεδιαστής που εμπνεύστηκε το Land Rover Defender


Στην πρώτη του δήλωση ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Massimo Frascella, ξεκαθάρισε πως τα σχέδιά του θα είναι απαλλαγμένα από περιττά στολίδια και δεν θα ακολουθούν τη μόδα.   

  • ΦΩΤ.: AUDI, JLR
  • 16/2/2024

Στον Massimo Frascella περνάει η διεύθυνση του τμήματος σχεδιασμού της Audi, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν για την Jaguar Land Rover, έχοντας βάλει την υπογραφή του σε μοντέλα όπως τα Defender, Discovery και Range Rover.

O Ιταλός designer αποχώρησε από τη βρετανική εταιρεία πριν από ένα μήνα και από την 1η Ιουνίου θα αναλάβει επισήμως τα νέα του καθήκοντα, αντικαθιστώντας τον Marc Lichte που κατείχε τη θέση τα τελευταία 10 χρόνια. Στη σχετική ανακοίνωση η Audi σημειώνει ότι ο Lichte δεν θα αποχωρήσει από την εταιρεία αλλά θα αναλάβει νέο ρόλο.

Ο 52χρονος Frascella είναι απόφοιτος του Istituto d`Arte Applicata & Design του Τορίνο και τα πρώτα του σχεδιαστικά βήματα τα έκανε στη Stile Bertone. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Ford και την Kia ενώ το 2011 έδωσε τα χέρια με την Jaguar Land Rover.

Πλέον, αναλαμβάνει τα ηνία του studio της Audi σε μια περίοδο που η μάρκα επιχειρεί το πολυπόθητο restart, με ένα... τσουνάμι νέων ηλεκτρικών και θερμικών μοντέλων που θα παρουσιαστούν τα επόμενα χρόνια.

«Η είσοδός μου στην Audi είναι μια πολύ ιδιαίτερη, προσωπική στιγμή. Αποτελεί τιμή που αναλαμβάνω τον ρόλο του Chief Creative Officer και θα έχω την ευκαιρία να καθοδηγήσω μια τόσο ταλαντούχα ομάδα στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας για τη μάρκα σε νέα, υψηλότερα επίπεδα καινοτομίας και διακρίσεων», δήλωσε ο Frascella στην πρώτη του τοποθέτηση ως επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας και συνέχισε:

«Πιστεύω στη συναισθηματική δυναμική του σχεδιασμού στο να εμπνέει, να συνδέει, να οδηγεί στην αλλαγή και είμαι εδώ για να ενισχύσω και να προωθήσω τη δημιουργικότητα ως την καρδιά του brand. Η απλότητα είναι η ουσία της προσέγγισής μου στο design. Έχω πάθος με τη δημιουργία σχεδίων που είναι απαλλαγμένα από περιττά διακοσμητικά και που δεν ακολουθούν τις τάσεις. Αντιθέτως, θα βασιστούμε σε μια διαχρονική και εκλεπτυσμένη σχεδιαστική γλώσσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Bugatti – Αποχωρεί ο σχεδιαστής Achim Anscheidt

Marcello Gandini: Τα «διαμάντια» που εμπνεύστηκε ο μεγάλος Ιταλός σχεδιαστής

Βραβείο σχεδίασης για την Alfa Romeo Tonale του Αλέξανδρου Λιώκη (photos)