Στο σφυρί το άγνωστο φορτηγάκι της Ferrari


Αν ψάχνετε έναν ξεχωριστό τρόπο για προβάλετε την επιχείρησή σας, καλύπτοντας ταυτόχρονα και κάποιες από τις μεταφορικές ανάγκες της, τότε το άγνωστο pickup της Ferrari φαντάζει μια εξαιρετική ευκαιρία.

  • 2/1/2021

Η Ferrari είναι έτοιμη να περάσει στη γραμμή παραγωγής το πρώτο SUV της ιστορίας –σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλα- και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κριτικάρουν έντονα την απόφαση των Ιταλών να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ανταγωνιστών τους νερώνοντας για χάρη της ευημερίας των… αριθμών το εκλεκτό κρασί τους.

Η περίφημη Purosangue, ωστόσο, δείχνει να μην αποτελεί τη μοναδική προσπάθεια που έχει καταγραφεί στα χρονικά ώστε μία πρόταση της Ferrari να αποκτήσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα και προσανατολισμό.

Και αυτό γιατί στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας η άσημη βρετανική εταιρία London Motor Group ανέλαβε το φιλόδοξο project της μετατροπής μιας Ferrari 412 σε ένα αξιαγάπητο αλλά και πανίσχυρο pickup.

Πέρα από τις εμφανείς αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος, από την Ferrari 412 αφαιρέθηκε και ο V12 κινητήρας που φιλοξενούσε κάτω από το καπό της.

Στη θέση του τοποθετήθηκε ο trouble free V8 κινητήρας της Chevrolet χωρητικότητας 5,7 λίτρων, ο οποίος μπορεί να μην προέρχεται από το Μαρανέλο, αλλά εξασφαλίζει την απαιτούμενη ισχύ για το ιταλικό pickup.

Παρά τη σχετική επιτυχία της μετάλλαξης, πάντως, το πρώτο και το μοναδικό pickup της Ferrari δεν φαίνεται να έχει πείσει τους απανταχού συλλέκτες ιστορικών αυτοκινήτων, καθώς στην επερχόμενη δημοπρασία του οίκου Bonhams η αξία της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 22.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι πιο άσχημες Ferrari όλων των εποχών

Citroen SM: To αυτοκίνητο που ταξίδεψε από το μέλλον