Συλλεκτικό και «ελληνικό» Ford Focus RS βγαίνει στο σφυρί - Η υψηλότερη προσφορά


Μία από τις 500 μονάδες του απόλυτου hot hatch της Ford βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει γράψει μόλις 3.000 km στο κοντέρ και ψάχνει νέο ιδιοκτήτη.

  • ΦΩΤΟ: COLLECTINGCARS.COM
  • 14/1/2024

Τα μεγάλα ξένα site δημοπρασιών βγάζουν καθημερινά στο σφυρί παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και δελεάζουν τους συλλέκτες να τα αποκτήσουν. Ένα από αυτά τα είναι το collectingcars.com όπου συχνά δημοπρατεί σπάνια αυτοκίνητα τα οποία σας παρουσιάζουμε μέσα από δημοσιεύματα, όπως για παράδειγμα το Mitsuoka Orochi, το πιο άσχημο αυτοκίνητο στον κόσμο.

Αυτή τη φορά το μάτι μας έπεσε πάνω στο σπάνιο Ford Focus RS500 που βρίσκεται στην Ελλάδα και πλέον αναζητά νέο «σπίτι». Εκτός από την ελληνική καταγωγή του αυτοκινήτου και την σπανιότητά του, αφού κατασκευάστηκαν μόλις 500 μονάδες, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της συγκεκριμένης δημοπρασίας είναι ότι το αυτοκίνητο έχει «γράψει» μόλις 3.050 km στο οδόμετρό!

Το RS 500 παρουσιάστηκε από την Ford το 2010 και βασίστηκε στη δεύτερη γενιά της σειράς RS, την MK2, που είχε κάνει ντεμπούτο ένα χρόνο νωρίτερα. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας turbo πεντακύλινδρος κινητήρας των 2.5 L που αποδίδει 350 PS και 460 Nm ροπής, με την κίνηση να περνάει στον μπροστινό άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Οι βασικές διαφορές με το απλό RS εντοπίζονται στη δύναμη του κινήτηρα (η βασική έκδοση αποδίδει 305 PS και 440 Nm ροπής), στη μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο μπροστινό μέρος, στην αναβαθμισμένη αντλία καυσίμου και στον χρωματισμό, αφού το RS 500 ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά σε μαύρο ματ.

Όπως αναφέρει η αγγελία, η συγκεκριμένη μονάδα είναι μία από τις πέντε που ήρθαν στην Ελλάδα και πρόκειται για τον αριθμό 155 από τα 500 αντίγραφα που κατασκεύασε η Ford, κάτι που μαρτυρά και η σχετική πλακέτα που υπάρχει στην κεντρική κονσόλα.

Οι ζάντες αλουμινίου είναι 19άρες και συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες και ελαστικά Continental SportContact6. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα κόκκινα bucket καθίσματα της Recaro ενώ στον εξοπλισμό μεταξύ άλλων υπάρχουν αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη δορυφορικής πλοήγησης και διζωνικός κλιματισμός.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας ιδιοκτήτης ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος έγινε στις 21 Δεκεμβρίου και το αποτέλεσμα ήταν «καθαρό». Το τελευταίο service έγινε τον περασμένο Ιούνιο από συνεργείο της Ford όπου αλλάχθηκαν τα λάδια του κινητήρα, το φίλτρο λαδιού και η μπαταρία, ενώ το καλοκαίρι του 2021, στα 2.904 km, αντικαταστάθηκε ο ιμάντας χρονισμού.

Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου και μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η υψηλότερη προσφορά που είχε γίνει για την απόκτηση αυτού του σπάνιου, «ελληνικού» Ford Focus RS500, ήταν 94.366 ευρώ. Δείτε τις λεπτομέρειες της δημοπρασίας πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ford Focus RS: 20 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του «θρασύτατου» compact

Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως την ιστορία του Focus RS (video)

Κόκκινο... φως για το νέο Ford Focus RS!