Τελικές δοκιμές εξέλιξης για το πολυτελές Genesis GV60


Το καινούργιο GV60, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover/SUV μοντέλο της Genesis, βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξής του και η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών μηνών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CARPIX.
  • 8/6/2021

O φωτογραφικός φακός κατέγραψε ένα πρωτότυπο του Genesis GV60, του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου πολυτελούς μοντέλου της κορεατικής εταιρείας, να κάνει δοκιμές εξέλιξης στη Γερμανία.

Στις φωτογραφίες, φαίνονται να υπάρχουν στο αυτοκίνητο (με το coupé, έντονα καμουφλαρισμένο αμάξωμα) οι σχετικά λεπτοί εξωτερικοί καθρέφτες που ουσιαστικά περιβάλλουν κάμερα, ενώ στο εσωτερικό του διακρίνονται και οι έγχρωμες οθόνες στις οποίες προβάλλονται οι εικόνες από το περιβάλλον προς τα πίσω, για να βλέπει ο οδηγός τι ακολουθεί το όχημα

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα «E-GMP» («Electric-Global Modular Platform») που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai-KIA (στον οποίο ανήκει η Genesis) και την οποία θα χρησιμοποιεί για τα οχήματα αυτής της τεχνολογίας. Θυμίζουμε ότι σε αυτή βασίζονται τα πρόσφατα παρουσιασθέντα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6.

Το Genesis GV60 θα είναι πολυτελές τόσο σε ό,τι αφορά την ποιότητα κατασκευής του και τον εξοπλισμό του όσο και αναφορικά με τη σχεδίασή του, η οποία θα ακολουθεί την αισθητική ταυτότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Προς το παρόν, δε έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες που να αφορούν στα τεχνικά στοιχεία, στην απόδοση του ηλεκτροκινητήρα ή των ηλεκτροκινητήρων στην τετρακίνητη εκδοχή του και στις επιδόσεις του. 

Ωστόσο, αν κρίνουμε από τα δεδομένα που αφορούν στα Ioniq 5 και EV6, το GV60 αναμένεται να έχει αντίστοιχες επιδόσεις τόσο σε ό,τι αφορά στην επιτάχυνσή του όσο και στην αυτονομία κίνησής του. Για παράδειγμα το KIA EV6 GT επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,5 sec, ενώ η μέγιστη θεωρητική αυτονομία μπορεί να φτάσει ως τα 482 km.