Τέλος οι αισθητήρες για την Tesla - Κάμερες για τις λειτουργίες ασφαλείας


Η Tesla καλωσορίζει της κάμερες για τις λειτουργίες ασφαλείας των αυτοκινήτων της και αποχαιρετά τους αισθητήρες.

  • 5/10/2022

Τα οχήματα της Tesla διαθέτουν πλέον 12 αισθητήρες υπερήχων στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα και οι αισθητήρες ήχου μικρής εμβέλειας χρησιμοποιούνται κυρίως σε εφαρμογές στάθμευσης και για την ανίχνευση κοντινών αντικειμένων.

«Θα τους εξοικονομήσει μερικά δολάρια. Εννοώ ότι αυτά τα πράγματα είναι αρκετά φθηνά», δήλωσε ο αναλυτής της Guidehouse Insights Sam Abuelsamid, αναφερόμενος στους αισθητήρες υπερήχων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk είπε ότι η Tesla μπορεί να επιτύχει πλήρη αυτονομία μόνο με κάμερες, αλλά απέτυχε στον στόχο του να κυκλοφορήσει αυτόνομα ταξί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ρυθμιστικό, νομικό και δημόσιο έλεγχο του συστήματος Autopilot της μετά από ατυχήματα.

Η Tesla είπε ότι θα αφαιρέσει τους αισθητήρες υπερήχων από το Model 3 και το Model Y παγκοσμίως μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ θα ακολουθήσουν τα Model S και Model Xτο 2023.

Η αλλαγή αυτή θα περιορίσει προσωρινά τις δυνατότητες αυτοματοποιημένης στάθμευσης, αλλά δεν θα επηρεάσει τις αξιολογήσεις ασφάλειας σύγκρουσης, σημείωσε η Tesla.

«Μένει να δούμε αν αυτό θα είναι «δύο βήματα μπροστά και ένα βήμα πίσω» ή το αντίστροφο», δήλωσε ο Raj Rajkumar, καθηγητής ηλεκτρολογίας και μηχανικής υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

Ενώ άλλες εταιρείες αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιούν πολλαπλούς αισθητήρες όπως ακριβά lidar, η Tesla βασίζεται μόνο σε κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει ένα όχημα να αναγνωρίσει το περιβάλλον.

«Το ερώτημα είναι πόσο καλά μπορούν να δουν οι κάμερες κοντά στο αυτοκίνητο, το οποίο μερικές φορές μπορεί να περιοριστεί», δήλωσε ο καθηγητής Philip Koopman του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.