Τι θα κάνει η Nissan σε περίπτωση άτακτου “Brexit”


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, τα στελέχη της Nissan θα αναθεωρήσουν την άποψή τους για την κατασκευή του Qashqai στη χώρα, σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/10/2019

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στη Nissan εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με τους αξιωματούχους των Βρυξελλών για τους όρους που αυτή θα συμβεί.

Οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας θεωρούν ότι ένα «άτακτο “Brexit”» θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland και, τελικά, τη διακοπή λειτουργίας του, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η Nissan κατασκευάζει στο Sunderland τα Qashqai, Juke και LEAF. Το Qashqai αναμένεται να αντικατασταθεί την επόμενη χρονιά από το καινούργιο μοντέλο και η παραγωγή του στη Βρετανία είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς εκεί έχουν γίνει οι απαιτούμενες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής. Θυμίζουμε ότι η σχετικά μακρόχρονη αμφιταλάντευση για το εάν, πότε και με ποιους όρους θα πραγματοποιηθεί το «Brexit», υποχρέωσε τα στελέχη της Nissan να αποφασίσουν την ακύρωση κατασκευής του X-Trail στο Sunderland, πριν από μερικούς μήνες.